Екскурзия: Будапеща – Прага – Виена

Дата: 04.09, 18.09.2018 г

   (БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ)

1 денОтпътуване от Централна автогара София в 06.30 часа по маршрут: София – Белград – Будапеща. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечерта  възможност за разходка с  корабче по р. Дунав - приятно изживяване с чаша шампанско и парче торта. Нощувка.

 

2 ден – Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод: Площадът на героите –  ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария, Парламента,  крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива  панорамна гледка към Дунав и Пеща, катедралата “Св. Матяш”. Свободно време по "Ракоци" и "Ваци" –  най-известните търговски улици. Отпътуване за Прага в 12:00 ч. Настаняване в хотел. Възможност за вечерна разходка по тесните криволичещи улички на Старо и Ново месте и вечеря в типичен чешки ресторант (допълнително заплащане). Нощувка.


3 ден – Закуска.  Пешеходна обиколка на Златна Прага с местен екскурзовод – Храдчани с Пражкия дворец и Катедралата „Св.Вит” най-забележителният храм в Чехия и една от най-големите и значими готически катедрали в света, златарската улица с дома на Кафка, Карловия мост, Малостранския площад с бароковия храм „Св. Николай”, Староместенския площад с Часовниковата кула с 12-те апостоли, паметника на Ян Хус,  Националния музей. Разходка по Вацлавския площад – център на търговския, обществен и културен живот на Прага.  Свободно време.  Отпътуване за Виена в 14:00 часа. Настаняване в хотел. Нощувка.


4 ден – Закуска. 
Панорамна обиколка с местен екскурзовод: Двореца Белведере – един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите, Виенската опера, Двореца Хофбург, Мариен плац с паметника на Мария Терезия, Парламента, Кметството, Университета, Площад Грабен, Катедралата „Св.Стефат” – един от символите на Виена. Посещение на увеселителен парк Пратера. Следобед по желание посещение на  на двореца  Шьонбрун. Нощувка.


5 ден – Закуска. Свободно време за разходка по търговската улица „Мария Хилферщрасе” или
Императорската съкровищница в Двореца Хофбург, Природо-научния музей. Отпътуване за България към 18.00 часа.


6 ден - Пристигане в София около обед.

 

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус;
 • пътни такси и паркинги;
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща;
 • 1 нощувка със закуска в хотел **/*** в Прага; 
 • 2 нощувка със закуска в хотел **/*** в Виена; 
 •  местен екскурзовод на български език в Будапеща, Прага  и Виена; 
 • екскурзоводско обслужване; 
 •  медицинска застраховка.

Цената не включва:

 • входни такси за посещаваните туристически обекти и музеи;
 • корабче по р.Дунав с включено парче торта и чаша шампанско – 30 лв. (при група от минимум 20 човека);
 • посещение на двореца Шьонбрун – 25 лв.(включва транспорт и екскурзовод на български език)  + 13 € входна такса (при група от минимум 20 човека);
 • слушалки по време на екскурзоводската беседа (2-3 €);
 • пари за лични разходи;

 

Необходими документи:
валиден задграничен паспорт и четливо фотокопие от него.
за деца  под 18 години – нотариално заверена декларация от родителите за съгласието им с пътуването на децата сами или с един от родителите.


 

Цената е валидна при група от  минимум 40 туристи!

При по-малък брой  туроператорът си запазва правото да промени цената.


Начин на плащане: Резервацията се счита за потвърдена официално след внасяне на депозит в размер от 30% от общата сума и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.
Обадете се, за да резервирате +359 2 983 1175

Онлайн резервация

Крайна цена: 0 лв.