Френска Ривиера

Венеция - Генуа - Ница - Кан - Антиб - Монако - Верона

 Дати: .2012

  

1 ден - Отпътуване от София в 11.00 ч. по маршрут Белград - Любляна - Венеция. Нощен преход.

 

2 ден - Пристигане сутринта във Венеция - най–изумителния и романтичен град в света. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод: площад “Сан Марко” – “официалният салон на Европа” с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тициан, Тинторето и Веронезе; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Възможност за романтично пътешествие с гондола по многобройните канали на града и разходка до най-красивия венециански мост "Риалто", построен по средата на Канале Гранде. Вечерта настаняване в района на Венеция. Нощувка.

 

3 ден - Закуска. 8.00 ч. - Отпътуване за Генуа. Пешеходна разходка: старото пристанище; катедралата "Сан Лоренцо", в която се съхранява праха на св. Йоан Кръстител, покровителя на Генуа; Дворецът на дожите - в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, днес е център на социалния и културния живот в града; площад "Ферари" - сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най-големите корабни компании. Свободно време по улица "Гарибалди" - главната улица в Генуа, известна в миналото като "Златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. Отпътуване за Френската ривиера Настаняване късно вечерта. Нощувка.

 

4 ден - Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Кан: крайбрежният булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията. Разходка в Антиб - едно от най-големите яхтени пристанища на Лазурния бряг. Следобед пешеходна разходка в Ница - старият град, съхранил атмосферата и автентичния дух на средновековието: атрактивният пазар на цветята; най-големият площад Масена” и крайбрежният булевард Променад Де-з-Англе” с най-престижните хотели на Френската ривиера. Нощувка.

 

5 ден - Закуска. 8.00 ч. - Полудневна екскурзия до Княжество Монако: Двореца на фамилия Грималди - създатeлите на княжеството, които го превръщат в едно от най-богатите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. По желание - посещение на Океанографския музей на Жак-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема. Свободно време в района на Казиното в Монте Карло. Отпътуване в 14.00 ч. за Северна Италия. Настаняване в района на Лаго ди Гарда късно вечерта. Нощувка.

 

6 ден - Закуска. 8.00 ч. - Отпътуване за Верона. Пешеходна разходка в центъра на града: Арена ди Верона - един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад “Бра” - най-големият площад на Верона и един от най-просторните и внушителни в цяла Италия; Къщата на Жулиета; площад "Деле Ербе" - старият римски форум; площад "Синьория" - аристократичният площад на Верона; "Понте Пиетра" - най-старият мост над р. Адидже; църквата "Св. Анастасия" - най-голямата църква във Верона; Катедралата - смесица от романски и готически архитектурни стилове; "Кастелвекио" - замък, запазил следите от управлението на фамилия Висконти, венецианците, французите и австрийците. Свободно време. Отпътуване за България в 18.00 ч.

 

7 ден - Пристигане в София привечер.

 

Цената включва:

транспорт с лицинзиран автобус ***;

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция;

2 нощувки със закуски в хотел *** на Френската ривиера;

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Лаго ди Гарда;

туристическа програма във Венеция ;

полудневна екскурзия до Kняжество Монако;

пешеходни разходки в Генуа, Ница, Кан, Антиб и Верона;

застраховка "Медицински разходи и злополука в чужбина";

екскурзоводско обслужване.

 

Цената не включва:

двупосочен билет за корабче във Венеция (13 EUR);

комбиниран билет за Двореца на дожите и музеите на площад "Сан Марко" (14 EUR със слушалки за визитата в двореца);

входна такса за Океанографския музей в Монако (12,50 EUR);

входните такси за Арeна ди Верона (4 EUR), къщата на Жулиета (4 EUR), Кастелвекио(6 EUR) и Римския театър (3 EUR) във Верона;

входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.

Обадете се, за да резервирате +359 2 983 1175