Екскурзия до Рим през Южна Италия

Екстри към офертата

Самостоятелна баня
Телевизор в стаята
Паркинг
Wi-Fi

        Амалфи - Позитано - Соренто -

остров Капри - Помпей - Рим


Дати:   01.05 - 07.05.2018 г.

             22.09 - 28.09.2018 г.1 ден – Отпътуване от София, Централна автогара в 07.30 часа по маршрут: София – Солун – Игуменица. Пристигане в Солун към обяд. Обзорна обиколка за запознаване забележителностите на града.  Отпътуване за Игуменица. Нощен преход с ферибот до пристанище Бари. Настаняване на седалка на палубата, възможност за настаняване в каюта (при предварителна заявка и доплащане).


 2 ден – Пристигане сутринта на пристанището в Бари. Отпътуване за Помпей. Разглеждане на Мъртвия град: Амфитеатъра, Палестрата, Театъра, Одеона, Публичния дом, Термите на Форума, Архивариума, Къщата на Ветиите /Къщата на Венера в раковината/, Къщата на Фавна, Храмовете на Аполон и Изида, Улицата на Изобилието /Големият Декуманус/ и др. Обзорна обиколка на център на Неапол: Пиаца Муничипио, Пиаца дел Плебисчито, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, площада и ротондата “Сан Франческо”, Кралският дворец. Отпътуване за Соренто. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.


3 ден – Закуска. Отпътуване с корабче до остров Капри. Изкачване със зъбчата железница до Пиацета. Разходка из острова, посещение на  Градините на Август, вила „Йовис” – вилата на Юпитер, в която ІІ римски император Тиберий, прекарва последните 10 години от живота си. Разходка по живописните улички с панорамни гледки към о-в Анакапри и залива. Връщане в Соренто. Следобед екскурзията продължава по Амалфийското крайбрежие на Тиренско море. Посещение на живописните градчета  Позитано и  Амалфи – амфитеатрално разположени в залива на Салерно, съчетали неземна природна красота и богато архитектурно наследство. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.


4 ден – Закуска. Отпътуване за Рим. Пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод: църквата Сан Клементе с гроба на нашия първоучител Кирил Философ, Колизеума/отвън/, Арката на Константин,  Римския форум, Арката на Септимий Север, храмовете на Сатурн, Юлий Цезар и Веста, Арката на Тит, Палатинския Хълм, Капитолийския хълм. Разглеждане забележителностите на Бароков Рим – пл. Венеция с мономента на Виктор Емануил II, Пантеона, пл. Навона, фонтана Треви, площад Испания с църквата Санта Тринита дей Монти. Настаняване в хотел. Нощувка.   


 5 ден – Закуска.  Посещение на Ватикана: музеите на Ватикана, Базиликата „Св. Петър” и площад „Св.Петър”, моста с Ангелите и замъка на Ангела. Свободно време по интереси. Нощувка.


 6 ден – Закуска. Отпътуване за Тиволи –  летните дворци на римските императори. Посещение на Вила д'Есте  - построена по желание на кардинал Иполито д'Есте син на Лукреция Борджия, която е с изрисувани тавани и фрески по стените с различни сюжети. Вила д'Есте  е с един от най-красивите паркове в Европа с повече от 100 фонтана, от които най-впечатляващи са „Фонтана на Дракона“ и „Фонтана яйцето“. В парка има 11 нива на водни атракции. През 16 век градините и фонтаните на Вилата са смятани за осмото чудо на света. Вила д'Есте е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Отпътуване за Бари. Нощен преход с ферибот Бари – Игуменица.


 7 ден – Пристигане в Игуменица. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.Цена: 735.00  лв.

 

Цената   включва:

 • транспорт с лицензиран автобус;
 • 2 нощувки на ферибот на палубата;
 • 2 нощувка със закуска в Соренто в хотел **/***;
 • 2 нощувки в със закуски  в Рим в хотел **/***;
 • туристическа програма в Соренто, о-в Капри, Помпей и Рим;
 • посещение на Вила д`Есте;
 • Билет за ферибот – туристическа класа;
 • местен екскурзовод в Рим и Помпей;
 • екскурзоводско обслужване по време на пътуването;
 • представител от Роял Травел, придружаващ групата;


 

 Цената НЕ  включва:

 • Билети и такси за посещаваните туристически обекти и музеи;
 • Доплащане за настаняване на ферибота в каюта:(Цените са на турист общо в двете посоки при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение и плащане на 2-ра вноска.
 • вътрешна с 2 легла/ душ, тоалетна – (142 лв.), външна с 2 легла/ душ, тоалетна – (158 лв.),
  вътрешна с 3 легла/ душ, тоалетна – (102 лв.), външна с 3 легла/ душ, тоалетна – (115 лв.),
  вътрешна с 4 легла/ душ, тоалетна – (65 лв.), външна с 4 легла/ душ, тоалетна – (75 лв.)
 • Вход за Археологичната зона на Помпей + слушалки + местен екскурзовод - 16 €; за деца до 18 г. - 12 €  (по желание при мин. 35 души);
 • Корабчето до о.Капри и местен автобус до Амалфи - 49 €; за деца до 18 г. - 44 € - задължителен (ако искате да посетите остров Капри и Амалфи). Цената включва - фериботни билети Соренто - Капри - Соренто, зъбчата железница в двете посоки от/до Пристанище - гр.Капри, пешеходна обиколка с екскурзовод на български език, транспорт с автобус;
 • Ватиканските музеи и Сикстинската капела - 30 €; за деца до 18 г. - 23 € – предварителна резервация, вход, слушалки и местен екскурзовод на бълг.език. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение и плащане на 2-ра вноска;
 • Градска туристическа такса в Рим (заплаща се в хотела в Рим) - 4 € на ден на турист в хотели 3*, в хотел 4*- 6 €, туристическа такса в Соренто - 2 € на ден на турист в хотели 3*';
 • Допълнителните екскурзии и мероприятия се провеждат при мин. 35 записани
 • Музейни такси в Рим: Колизеума и Форум Романум - 13 €, Криптата на базилика „Сан Клементе” - 5 €, вила Боргезе - 14 €, При придвижването в центъра на Рим се използва метро-билет за метрото 1,50 € /75 мин/, карта за метро и автобус за 1 ден – 7 €.
 • Вила д'Есте – 12 eur;
 • медицинска застраховка – 8.00 лв. (за туристи над 65 г. – доплащане);
 • Пари за лични разходи;ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax). В Рим тя е от порядъка на 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите, преди отпътуването и не е включена в пакетните цени.

            

                  

                                        Цената е валидна при група от минимум 35 туриста!

 

Депозит: Резервацията се счита за потвърдена официално след внасяне на депозит в размер от 30% от общата сума и доплащане 20 дни преди пътуването.


 Забележка: В случай на колебания на валутните курсове, промяна на местните данъци, скок в цената на горивата, "Роял Травел Светимекс" си запазва правото да промени цената на екскурзията.

 

 

 


Обадете се, за да резервирате +359 2 983 1175

Онлайн резервация

Крайна цена: 0 лв.