Филтър


Венеция - Равена - Рим - Тиволи - Пиза - Флоренция

Венеция - Равена - Рим - Тиволи - Пиза - ФлоренцияДати: 30.08, 22.10.2016 г.

1 ден – Отпътуване от Централна автогара София в 07.00 ч.(възможност за трансфер от В.Търново, Плевен срещу допълнително доплащане ) по маршрут: София – Калотина – Белград – Загреб. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Пешеходна разходка и запознаване със забележителностите в центъра на града. Нощувка.

 

2 ден –Закуска. Отпътуване за Венеция. Пристигане на площад „Сан Марко” с корабче от Пунта Сабиони. Разглеждане забележителностите на Венеция: катедралата „Сан Марко”, Двореца на Дожите (отвън), камбанарията на маврите, часовниковата кула, моста на въздишките, покрития мост на Канале Гранде – Риалто. Възможност за разходка с корабче по Канале Гранде. Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло. Свободно време. Нощувка.

 

3 денЗакуска. Отпътуване за Равена. Пешеходна разходка и разглеждане забележителностите на града, които са включена в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО: „Сан Аполинар Нуово” - архитектурен паметник на ранно-византийското изкуствоМовзолея на Теодорик - построен от крал Теодорик Велики през 520 г. за негова бъдеща гробница, Баптистерията на Ариан - построена в края на V и началото на VІ век със съхранени отлично запазени мозайки с изображения на сцената "Кръщение Христово" и на апостоли в купола на сградата, църквата Сан Витале, Мавзолея на Гала Плацидия - построен през втората четвърт на V век и украсен с най-старите от запазените до наши дни равенски мозайки . Отпътуване за Рим. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

4 ден – Закуска. Разглеждане забележителностите на античния Рим – Римския форум, Римската Курия с Лапис Нигер, Арката на Септимий Север, храмовете на Сатурн, Юлий Цезар и Веста, Арката на Тит, Палатинския хълм, Арката на Константин, Колизеума, базиликата "Сан Клементе" с гроба на нашия първоучител Кирил Философ. Свободно време. Нощувка.

 

5 ден – Закуска. Разглеждане забележителностите на бароковия Рим с местен екскурзовод на български език:: площад Испания с църквата Санта Тринита дей Монти, фонтана Треви, Пантеона, пл. Навона, пл. Кампо ди Фиори, пл. Фарнезе, пл. Венеция, Капитолийския хълм.Следобед  посещение на Ватикана  – Катедралата "Св.Петър", музеите на Ватикана, моста с ангелите над р.Тибър и "Замъка на ангела" (отвън). Свободно време. Нощувка.

 

6 ден – Закуска. Отпътуване за Флоренция. По пътя разглеждане на Тиволи и посещение на Вила д'Есте  - построена по желание на кардинал Иполито д'Есте син на Лукреция Борджия , която е с изрисувани тавани и фрески по стените с различни сюжети. Едни от шедьоврите в градините са „Фонтанът на Дракона“ и „Фонтана яйцето“. В градината има 11 нива на водни атракции. През 16 век градините и фонтаните на Вилата са смятани за осмото чудо на света. Следобед разглеждане в Пиза  на Кампо дей Мираколи. В този старинен комплекс може да се види Наклонената кула,  Катедралата и Баптистерията. Настаняване в хотел в Монтекатини Терме. Нощувка.

 

7 ден – Закуска. Отпътуване за Флоренция. Разглеждане забележителностите на града с местен екскурзовод на български език: площад Дела Синьория с двореца „Векио” и църквата „Санта Кроче”,площад Дуомо и църквата „Санта Мария дел Фиоре”, Камбанарията, Баптистерията, църквите „Санта Мария Новелла” и „Сан Лоренцо” с параклиса-гробница на Медичите. Възможност за  моста Векио, двореца „Пити”, градините „Боболи,” откъдето се открива великолепна гледка към Флоренция и река Арно. Свободно време за разглеждане на галерия Уфици или посещение на Флорентинския пазар за сувенири. Отпътуване за България в 19.00 часа.


8 ден – Пристигане в София след обяд.
Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус;
 • 6 нощувки със закуски в хотел **/***: 1 в Загреб, 1 в Лидо ди Йезело, 3 в Рим, 1 в Монтекатини;
 • пешеходни обиколки в посещаваните градове, съгласно програмата;
 • местен екскурзовод в Рим;
 • местен екскурзовод във Флоренция;
 • екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

Цената НЕ включва:

 • такси и билети за посещаваните туристически обекти и музеи;
 • двупосочен билет за корабче Пунта Сабиони – Венеция - 15 €;
 • слушалки за пешеходната обиколка във Флоренция - 2 €;
 • слушалки за пешеходната обиколка в Рим - 2 €;
 • медицинска застраховка –  9.00 лв. (над 65 г. доплащане);
 • пари за лични разходи.

Необходими документи:

 • задграничен паспорт или лична карта;
 • деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация,че са съгласни с пътуването в чужбина. Необходимо е задължително паспорт за детето.

Цената е валидна при минимум 35 туристи! 


Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена и доплащане –  20 дни преди датата на отпътуване.

 

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax). В Рим тя е от порядъка на 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. В Монтекатини  - 2/ 4 евро на човек на ден, в зависимост от категорията на хотела. Таксите се заплащат преди напускането на хотела и не са включени в пакетните цени.


Забележка: В случай на колебания на валутните курсове, скок в цената на горивата, местните данъци "Роял Травел Светимекс" си запазва правото да промени цената на екскурзията!

 Резервиране на места


Коментари за тази оферта

Календар

2018
Янy Фев Мар
Апр Май Юни
Юли Авг Сеп
Окт Ное Дек

Връзка с нас

Адрес:
София 1202
бул. Мария Луиза 67А

Телефон:
+359 2 983 11 75
+359 2 889 09 39
+359 889 33 23 53

Email:
[email protected]
[email protected]

Skype
svetimex

в Google+

в Twitter

BGtop