Венеция - Равена - Рим - Тиволи - Пиза - Флоренция

Дати: 30.08, 22.10.2016 г.

1 ден – Отпътуване от Централна автогара София в 07.00 ч.(възможност за трансфер от В.Търново, Плевен срещу допълнително доплащане ) по маршрут: София – Калотина – Белград – Загреб. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Пешеходна разходка и запознаване със забележителностите в центъра на града. Нощувка.

 

2 ден –Закуска. Отпътуване за Венеция. Пристигане на площад „Сан Марко” с корабче от Пунта Сабиони. Разглеждане забележителностите на Венеция: катедралата „Сан Марко”, Двореца на Дожите (отвън), камбанарията на маврите, часовниковата кула, моста на въздишките, покрития мост на Канале Гранде – Риалто. Възможност за разходка с корабче по Канале Гранде. Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло. Свободно време. Нощувка.

 

3 денЗакуска. Отпътуване за Равена. Пешеходна разходка и разглеждане забележителностите на града, които са включена в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО: „Сан Аполинар Нуово” - архитектурен паметник на ранно-византийското изкуствоМовзолея на Теодорик - построен от крал Теодорик Велики през 520 г. за негова бъдеща гробница, Баптистерията на Ариан - построена в края на V и началото на VІ век със съхранени отлично запазени мозайки с изображения на сцената "Кръщение Христово" и на апостоли в купола на сградата, църквата Сан Витале, Мавзолея на Гала Плацидия - построен през втората четвърт на V век и украсен с най-старите от запазените до наши дни равенски мозайки . Отпътуване за Рим. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

4 ден – Закуска. Разглеждане забележителностите на античния Рим – Римския форум, Римската Курия с Лапис Нигер, Арката на Септимий Север, храмовете на Сатурн, Юлий Цезар и Веста, Арката на Тит, Палатинския хълм, Арката на Константин, Колизеума, базиликата "Сан Клементе" с гроба на нашия първоучител Кирил Философ. Свободно време. Нощувка.

 

5 ден – Закуска. Разглеждане забележителностите на бароковия Рим с местен екскурзовод на български език:: площад Испания с църквата Санта Тринита дей Монти, фонтана Треви, Пантеона, пл. Навона, пл. Кампо ди Фиори, пл. Фарнезе, пл. Венеция, Капитолийския хълм.Следобед  посещение на Ватикана  – Катедралата "Св.Петър", музеите на Ватикана, моста с ангелите над р.Тибър и "Замъка на ангела" (отвън). Свободно време. Нощувка.

 

6 ден – Закуска. Отпътуване за Флоренция. По пътя разглеждане на Тиволи и посещение на Вила д'Есте  - построена по желание на кардинал Иполито д'Есте син на Лукреция Борджия , която е с изрисувани тавани и фрески по стените с различни сюжети. Едни от шедьоврите в градините са „Фонтанът на Дракона“ и „Фонтана яйцето“. В градината има 11 нива на водни атракции. През 16 век градините и фонтаните на Вилата са смятани за осмото чудо на света. Следобед разглеждане в Пиза  на Кампо дей Мираколи. В този старинен комплекс може да се види Наклонената кула,  Катедралата и Баптистерията. Настаняване в хотел в Монтекатини Терме. Нощувка.

 

7 ден – Закуска. Отпътуване за Флоренция. Разглеждане забележителностите на града с местен екскурзовод на български език: площад Дела Синьория с двореца „Векио” и църквата „Санта Кроче”,площад Дуомо и църквата „Санта Мария дел Фиоре”, Камбанарията, Баптистерията, църквите „Санта Мария Новелла” и „Сан Лоренцо” с параклиса-гробница на Медичите. Възможност за  моста Векио, двореца „Пити”, градините „Боболи,” откъдето се открива великолепна гледка към Флоренция и река Арно. Свободно време за разглеждане на галерия Уфици или посещение на Флорентинския пазар за сувенири. Отпътуване за България в 19.00 часа.


8 ден – Пристигане в София след обяд.




Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус;
 • 6 нощувки със закуски в хотел **/***: 1 в Загреб, 1 в Лидо ди Йезело, 3 в Рим, 1 в Монтекатини;
 • пешеходни обиколки в посещаваните градове, съгласно програмата;
 • местен екскурзовод в Рим;
 • местен екскурзовод във Флоренция;
 • екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

Цената НЕ включва:

 • такси и билети за посещаваните туристически обекти и музеи;
 • двупосочен билет за корабче Пунта Сабиони – Венеция - 15 €;
 • слушалки за пешеходната обиколка във Флоренция - 2 €;
 • слушалки за пешеходната обиколка в Рим - 2 €;
 • медицинска застраховка –  9.00 лв. (над 65 г. доплащане);
 • пари за лични разходи.

Необходими документи:

 • задграничен паспорт или лична карта;
 • деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация,че са съгласни с пътуването в чужбина. Необходимо е задължително паспорт за детето.

Цената е валидна при минимум 35 туристи! 


Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена и доплащане –  20 дни преди датата на отпътуване.

 

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax). В Рим тя е от порядъка на 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. В Монтекатини  - 2/ 4 евро на човек на ден, в зависимост от категорията на хотела. Таксите се заплащат преди напускането на хотела и не са включени в пакетните цени.


Забележка: В случай на колебания на валутните курсове, скок в цената на горивата, местните данъци "Роял Травел Светимекс" си запазва правото да промени цената на екскурзията!

 


Обадете се, за да резервирате +359 2 983 1175