Екскурзия: Кастория – о-в „Свети Ахил” – Едеса

Екстри към офертата

Самостоятелна баня
Телевизор в стаята
Паркинг

Дати: 06.10, 03.11.2018 г.


1 ден – Отпътуване в 06,00 ч. от пл. „Александър Невски“ по маршрут: София – Кулата – Кастория. Пристигане към обяд в старобългарския град Костур, построен живописно на брега на красивото, едноименно езеро.   Пешеходна обиколка из стария град Костур, разположен амфитеатрално,  с тесни калдаръмени улички, с прочутите „големи“ възрожденски къщи от 18 и 19 век, с множество кожухарски работилници и магазини  и  със старинните византийски и старобългарски църкви. Разглеждане на църквата „Св.Безсребърници” от IX–X в., която впечатлява със своите стенописи, църквата „Свети Стефан”, която има два етапа на изписване от IX и ХII вв. Свободно време. Настаняване. Възможност за вечеря в ресторант. Нощувка.

 

2 ден – Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за остров „Св. Ахил” в Малкото Преспанско езеро. Разглеждане руините на Самуиловия град Преспа и останките от катедралата „Св. Ахил“, където е бил погребан цар Самуил. По пътя  за острова може да се видят редки видове птици и животни, които живеят в Преспанското езеро. Свободно време. Отпътуване за България в 16.00 часа. Пристигане в София вечерта.


Цена: 175.00 лв.

 


 Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус;
  • 1 нощувка със закуска в Кастория в хотел 3*;
  •  екскурзоводско обслужване;


Цената HE включва:

  • входните такси в посещаваните туристически обекти и църкви;
  • вечеря в хотела – 25.00 лв;
  • медицинска застраховка с покритие 5000 EUR – 5.00 лв. (над 65 г. - доплащане);
  • пари за лични разходи;


Необходими документи:

  • лична карта;
  • деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация,че са съгласни с пътуването в чужбина. Необходимо е задължително паспорт за детето.

 

Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на пълната сума  – 20 дни преди датата на отпътуване.


                  Цената е валидна при група от минимум 35 туриста!  


Забележка: В случай на колебания на валутните курсове, промяна на местните данъци, скок в цената на горивата, "Роял Травел" си запазва правото да промени цената на екскурзията.

 

Обадете се, за да резервирате +359 2 983 1175

Онлайн резервация

Крайна цена: 0 лв.