Филтър


Екскурзия до Прага – самолетна

Екскурзия до Прага – самолетнаП Р А Г А

Дати: 01.03, 03.05, 22.05.2018 г.

1 ден  – Отпътуване от летище София, терминал 2 в 10:20 ч.. Пристигане в Прага в 11:15 ч.. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечерта, възможност за екскурзия „Нощна Прага” – разходка по тесните криволичещи улички на Старо и Ново месте, където всяка сграда е паметник на културата със своя история, а в приземните си етажи старинните сгради са приютили разнообразни магазинчета, ресторантчета или кръчми, където дневната градска суета се прелива в спокойния нощен живот на Златна Прага. Разглеждане на Стария еврейски квартал Йозефов и вечеря в ресторант „Новоместки пивовар” с дегустация на бира с чешки кулинарни специалитети. Връщане в хотела. Нощувка.

2 ден  Закуска. Пешеходна обиколка на Златна Прага с местен ексурзовод: разглеждане на Храдчани – крепостен дворцов ансамбъл на хълма над река Вълтава със Старховския манастир, основан през 1140 г. от Владислав II, Пражкия дворец  – сега резиденция на президента на Чешката република, Катедралата „Св.Вит” – най-забележителният храм в Чехия и една от най-големите и значими готически катедрали в света; Карловият мост – комплекс от мост и крепостни кули, строежа на който започва през 1357 г., под покровителството на Карл IV и завършва в началото на 15 век, украсен с монументи, сред които се откроява този на славянските просветители братята Кирил и Методий; Малостранският площад с бароковия храм „Св. Николай”; църквата на „Дева Мария пред Тин”; Староместенският площад с Часовниковата кула с 12-те апостоли и паметника на Ян Хус;  Вацлавският площад с паметника на Свети Вацлав – център на търговския, обществен и културен живот на Прага; Националния музей. Свободно време. Вечерта, възможност за круиз по река Вълтава и каналите – на чаша вино или халба бира и чешки деликатеси. Нощувка.

 

3 ден – Закуска. Свободно време за разглеждане на Златна Прага по интереси или допълнителни екскурзии:

 •  Целодневна екскурзия до Карлови Вари световно известен балнеоложки курорт. Разходка из старинния град: Музея на стъклото и фабриката за производство на стъкло и порцелан „Мозер”, ловния дворец на Карл ІV от 1358 година, изворът "Вржидло" с 15-метров гейзер и температура 72 градуса по Целзий. Почивка при пивоварна Крушовице с възможност за закупуване на сувенири и бира – (55 € с включен транспорт, екскурзовод и обяд. Екскурзията се провежда при група от минимум 20 туристи и се заплаща при записване в офиса).
 •  Полудневна екскурзия до замъка Щернберк – един от добре запазените бохемски готически дворци от средновековието, в който могат да се видят: пищно обзаведена Рицарска зала с много исторически предмети и ценности,  красиво изписания параклис  „Свети Себастиан”,  Жълтата Камара с барокова украса  и мебели от времето на Луи XVI. Дворецът се намира на около 45 км. югоизточно от Прага, в района на Централна Бохемия.

Връщане в Прага. Вечерта има възможност за вечеря в типичен чешки ресторант с богата фолклорна програма. Нощувка.


4 ден – Закуска. Трансфер  до летището. Полет за България в 12:10 ч. Кацане на летище София в 15:00 ч..

 


  Цената включва:

 • 3 нощувки със закуски в хотел 3*; 
 • самолетен билет – София - Прага – София;  – (летищни такси 40€ към 19.01.2017, които подлежат на препотвърждение при резервация. При промяна на стойността се дължи доплащане към пакетната цена);
 • трансфер: летище – хотел – летище; 
 • пешеходна обиколка на Златна Прага с ексурзовод на бъл. език;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 €;


 Цената НЕ включва:

 • входните такси за посещаваните туристически обекти и музеи;
 • екскурзия „Нощна Прага”  – 26 €;
 • екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език – 55 € (транспорт, екскурзовод и обяд);
 • екскурзия до замъка Щернберк с екскурзовод на български език – 36 €;
 • екскурзия до Дрезден  с екскурзовод на български език – 65 € (записани минимум 10 човека);
 • круиз по р. Вълтава с чаша вино или бира и чешки сладкиш – 17 ЕUR;
 • вечеря в типичен чешки ресторант с богата фолклорна програма –  48 ЕUR;
 • слушалки по време на екскурзоводската беседа (2-3 €);
 • разходи за градски транспорт;
 • пари за лични разходи;

 

Допълнителните екскурзии се заплащат в офиса  на "Роял Травел" още при записването за екскурзията.

 

Необходими документи:

 • Лична карта;
 • Непълнолетни /до 18 г./ – нотариално заверена декларация от родителите за съгласието им с пътуването на детето само или с един родител;

Депозит: Резервацията се счита за потвърдена официално след внасяне на депозит в размер от 50% от общата сума.

 

Забележка: В случай на колебания на валутните курсове, промяна на местните данъци, скок в цената на горивата, Роял Травел Светимекс” си запазва правото да промени цената на екскурзията.
 


Резервиране на места


Коментари за тази оферта

Календар

2018
Янy Фев Мар
Апр Май Юни
Юли Авг Сеп
Окт Ное Дек

Връзка с нас

Адрес:
София 1202
бул. Мария Луиза 67А

Телефон:
+359 2 983 11 75
+359 2 889 09 39
+359 889 33 23 53

Email:
[email protected]
[email protected]

Skype
svetimex

в Google+

в Twitter

BGtop