Екскурзия до РИМ - самолет


   Дати: 04.10, 18.10,.2018 г.


1 ден – Отпътуване от летище София  в 07:40, пристигане в Рим 08:30. Трансфер.  Пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език. Посещение на Пантеона, площад Венеция с Монумента на Виктор Емануим ІІ , Капитолийския хълм със статуята на Марк Аврелий, Форум Романум, Колоната на Траян, Арката на Константин до Колизеума, БазиликатаСан Клементе с гроба на Св. Кирил Философ и др. Настаняване в хотел.Свободно време. Нощувка.

  

2 ден - Закуска. Възможност за посещение на  Ватикана (допълнително заплащане), Площад Свети Петър, Базиликата Сан Пиетро. Посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела. Следобед разходка по  кейовете на река Тибър, моста с Ангелите, “Замъка на Ангела”. Свободно време. Нощувка.

 

3 ден - Закуска. Разглеждане на площад Испания с църквата “Санта Тринита дей Монти”, Фонтана Треви, пл. Навона, пл. Кампо ди Фиори, пл. Фарнезе, пл. Венеция с гроба на незнайния войн и двореца . Свободно време. Нощувка.

 

4 ден -  Закуска. Свободно време. По желание /срещу допълнително заплащане, отпътуване за Тиволи  – град на 30 км. от Рим, където са били летните дворци на римските императори. Посещение на Вила д'Есте  – построена по желание на кардинал Иполито д'Есте син на Лукреция Борджия,  с изрисувани тавани и фрески по стените с различни сюжети. Вила д'Есте има един от най-красивите паркове в Европа с 11 нива на водни атракции и повече от 100 фонтана, от които най-впечатляващи са „Фонтана на Дракона“ и „Фонтана яйцето“. През 16 век парка и фонтаните на вилата са смятани за осмото чудо на света. Вила д'Есте е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното  културно наследство. Връщане в Рим. Свободно време. Нощувка.

 

5 ден - Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане в София.

 

Цената включва:

  • 4/ 5 нощувки със закуски в  хотел 3* в централната част на Рим;
  • самолетен билет  София-Рим-София;
  • пешеходна обзорна обиколка на Рим с екскурзовод на български език;  
  • трансфер: летище – хотел – летище;
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 eur;

 

Цената не включва:  

  • Градска такса - плаща се задължително на рецепция в хотела преди отпътуването ( 2– 6 € на турист на вечер);
  • входните такси на музеите и туристическите обекти (Колизеума и Форум Романум – 12 EUR , Музей и базиликата Сан Клементе 5 EUR,  Купола на катедралата Сан Пиетро - 5 EUR, Ватиканските музеи и Сикстинска капела – 16 EUR);
  • полудневна екскурзия до Тиволи с местен екскурзовод на български език  – 50 EUR на турист и входна такса за вила Д 'Есте – 12 EUR;
  • градска такса в размер на 4 EUR на човек на ден за хотел 3* и 6 EUR за хотел 4*  – плаща се преди напускане на хотела;

 

 Депозит: Резервацията се счита за потвърдена официално след внасяне на депозит в размер от 50% от общата сума.

 

Забележка: В случай на колебания на валутните курсове, промяна на местните данъци, скок в цената на горивата, Роял Травел си запазва правото да промени цената на екскурзията.

 

Обадете се, за да резервирате +359 2 983 1175