Екскурзия до Санкт Петербург

Екстри към офертата

Рум сървис
Самостоятелна баня
Сейф за ценности
Телевизор в стаята
Паркинг
Wi-Fi


Санкт Петербург – това един от най-красивите градове в света, който е неповторим със своите дворци, храмове, паркове, площади, канали, мостове и крайбрежни улици.

     

Цена на човек в двойна стандартна стая                  

 

Дати

Цена за

6 – 9 чов.

01.05 – 06.05.2018


от 650 €

22.05 – 27.05.2018


от 726 €

05.06 – 10.06.2018

                 Бели нощи


от 810 €

17.07 – 22.07.2018


от 690 €

07.08 - 12.08.2018


от 690 €

04.09 – 09.09.2017


 от 610 €


1 ден – Отпътуване от летище София за Санкт Петербург.  Пристигане и посрещане от представител на фирмата-партньор. Трансфер.   Настаняване в хотел Москва. Нощувка.


2 ден – Закуска. Обзорна екскурзия в Санкт-Петербург. Запознаване с архитектурните шедьоври на града: Медния конник, Невски Проспект – най-стария булевард на Петербург с дължина 4,3 км, Дворцовия площад, Исакиевски площад, Марсово поле, хубавите крайбрежни улици по реките Нева и Мойка с величествени дворци, уникални мостове, паметници и църкви. Посещение на  Исакиевски събор – четвъртия по големина християнски храм в света. Разглеждане на Петро-Павловската крепост – първата сграда в С.Петербург, която е построена от Петър I в 1703 г. Освен старите фортификации, крепостта включва и катедралата „Св.Св.Петър и Павел”, построена в края на  ХVІІІ век. В крепостта се намира гробницата на Петър Велики и на други руски царе, музея на затвора в Трубецкия бастион и изложби. Следобед /по желание/ посещение на Юсуповски дворец, който впечатлява със своята архитектура в различни стилове. Помещенията са украсени с резби, мрамор, изящни мебели. Тук може да се видят  залите, където е убит Распутин, восъчните фигури на Распутин и княз Юсупов. Най-атрактивната забележителност на двореца е блестящият театър в стил рококо, на чиято сцена в миналото са свирили Лист и Шопен. Свободно време. Нощувка.


3 ден – Закуска. Разглеждане на Ермитажа –  истинска съкровищница на световното изкуство. Неговите фондове наброяват около три милиона експонати, паметници на културата и изкуството от различни епохи, страни и народи – от египетските мумии, златото на скитите,  антична керамика и скулптури, до картините на Огюст Роден и Винсент Ван Гог. За рождена дата на Ермитажа се счита 1764 година, когато Екатерина ІІ купува 225 картини на западноевропейски художници. В Ермитажа не само са изложени картини на Рафаел, Леонардо да Винчи, Микеланжело, Валаске, Рубенс и много други велики майстори, но и гравюри, скулптури, гоблени, ювелирни изделия, оръжие, монети, медали, книги.  Следобед пешеходна разходка  по историческия център на града до „Спас-на-Крови” – изключително живописна църква. Свободно време. Нощувка.

 

4 ден – Закуска. Екскурзия до Петерхоф – лятна резиденция на Петър І, неотстъпваща по своя блясък на френския Версай. Петерхоф буди възхищение с архитектурата на дворците, водната каскада, множеството скулптури и фонтани в парковия комплекс – хармония на човешките умения и творенията на природата. Връщане в С.Петербург. Посещаване на Александро-Невската Лавра. Свободно време. Нощувка.

 

5 ден – Закуска. Екскузия до Царско Село – лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатеринински дворец със знаменитата Кехлибарена стая. Връщане в Петербург. Свободно време. Нощувка.

 

6 ден – Закуска. Свободно време.  Трансфер до летището  за полет до  България.

 

Цената включва:

 • 5 нощувки със закуски в хотели ***;
 • екскурзоводско обслужване на български език;
 • обзорна екскурзия в С.Петербург с посещение на Петропавловската крепост;
 • посещение на Исакиевския събор;
 • посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език;
 • всички входните такси за музеите и туристическите обекти, включени в програмата;
 • екскурзия до Петерхоф;
 • екскурзия до Царско Село – Екатериненски дворец;
 • посещаване на Александро-Невската Лавра;
 • трансфери: летище - хотел - летище; 

 

Цената не включва:

 • издаване на туристическа виза + визова подръжка – 130 лв.;
 • Самолетен билет: София – Москва – С.Петербург – София;
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 eur - 11.00 лв;
 • допълнителни екскурзии по желание;
 • обяди и вечери;
 • пари за лични разходи;

 

Доплащане: за единична стая – 240 EUR;Туроператорът  си запазва правото да променя последователността на посещаваните туристически обекти, без да нарушава цялостта на програмата!

 

 Необходими документи:

 • задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на  завръщане;
 • 1 снимка – 3,5 х 4,5 актуална, цветна;
 • визова анкетна карта (попълва се в офиса на Роял Травел;
 • за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, задължителнo се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие);

 

 Депозит:Резервацията се счита за потвърдена официално, след внасяне на депозит в размер от 50% от цената.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500170000081 на ЗД «Групама Застраховане» ЕАД

 

Забележка: В случай на колебания на валутните курсове, промяна на местните данъци, скок в цената на горивата "Роял Травел Светимекс "си запазва правото да промени цената на екскурзията.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Обадете се, за да резервирате +359 2 983 1175

Онлайн резервация

Крайна цена: 0 лв.