• Самолет
  • 7дни / 6нощ.
  • Полупансион
  • - Сряда

Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика

ИНДИЯ - Делхи, Агра, Джайпур

Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика
избери дата 12:25ч Летище София, Терминал 2
2 възрастни
Дата
Хотел
Настаняване
Цена
Изберете
  • Отнема само 2 минути
  • Незабавно потвърждение
  • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Срокове и Условия
Анулация без неустойка до 60 дни преди датата на тръгване
Плащания
до 1 дни след Резервация  50%
до 30 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 60 дни преди Тръгване 50%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 100%

Изхранване

Полупансион

ПРОГРАМА

 

Екскурзия в Индия - Златният триъгълник с Навалгарх и йога практика

 

1 ден – Отпътуване от София за Делхи с полет на Катарските авиолинии.

 

2 ден – Пристигане на международно летище „Индира Ганди“ в Делхи. Ще бъдете посрещнати с гирлянди с ароматни индийски цветя от представител на фирмата партньор. Трансфер. Настаняване в хотел. Кратка почивка. След закуска обзорна обиколка на Делхи, ще разгледаме старата и новата част на града – Червения Форт / отвън /, построен от червен пясъчен камък и конструиран от Могулския Император Шах Джахан - строителя на Тадж Махал. Продължаваме с разглеждане на Джама Масджит – най-голямата джамия в Индия, разходка с рикша в известния шарен и шумен пазар Чанди Чоук, както и посещение на мемориала на Махатма Ганди. След посещението на старата част на Делхи ще видим Индия Гейт, построена в памет на войниците, загинали в Първата Световна Война. Ще минем покрай Парламента и другите правителствени сгради, както и ще видим Мавзолея на Император Хумаюн от династията на Могулите. Вечерта ще се отправим към уникалния храм Акшардам, съчетаващ изключителна архитектура, изкуство и дух. Пеещите фонтани и красивите градини ще ви оставят без дъх и ще ви пренесат в друга епоха. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден – Делхи  – Агра   (205км – около 3 часа)

Закуска.  Отпътуване за Агра по скоростен път, минаващ покрай река Ямуна. Агра е била процъфтяваща столица по времето на Мюсюлманското управление на Индия. Пристигане и настаняване в хотел. След кратка почивка за освежаване ще посетим Тадж Махал – едно от седемте чудеса на света и една от най-красивите сгради на земята. Мавзолей на любовта, изваян от бял мрамор, построен от Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Тадж Махал е смятан за най-бляскавия паметник на Могулската архитектура в стил, съчетаващ индийски, арабски и персийски елементи.

Ще видим и Агра Форт – дворец–крепост, превърнат от Могулските императори във втора столица на страната и включена в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

По избор :

1.     90-минутно Тадж шоу Мохаббат – Сагата на любовта – базирано на историята на Тадж Махал

2.     Демонстрация по готвене и автентична индийска вечеря

Вечеря и нощувка.

 

4 ден –  Агра – Джейпур  (244км - 4,5 часа)

По желание рано сутринта ви предлагаме уникално изживяване с едночасова йога практика на място с невероятна гледка към Тадж Махал.

Йога е един от скъпоценните камъни на индийската култура, който не само ни поддържа здрави и във форма, това е начин на живот. Тази сесия ще обхване основните нива Асана (физически упражнения и пози), Дхяна (медитация или задържане на насочената мисъл) и Пранаяма (съзнателен контрол върху дишането) и всичко това в близост до едно от седемте чудеса на света. След йога сесията се връщаме в хотела за бързо освежаване и закуска. Отпътуване за Джейпур. По пътя ще посетим дворцовият комплекс Фатехпур Сикри, построен от Император Акбар през 16 в, обитаван от неговите синове и в последствие изоставен заради липсата на вода. Комплексът е изключително запазен и обявен от ЮНЕСКО за паметник на културата от световно значение. Продължаваме пътуването си към Джейпур – столицата на Раджастан, наричан още „Розовият град“ заради цвета на сградите в старата му част. Този жужащ метрополис е място на диви контрасти и е празник за очите. След пристигане се настаняваме в хотела. Свободно време. Вечеря.Нощувка.

 

5 ден –  Джейпур

След закуска ще разгледаме забележителностите на Джейпур. Ще се насладим на великолепния Амбър Форт, древната цитадела на династията Качуаха. Ще се качим на крепостта по избор на слон или с джип. Следобяд ще посетим обсерваторията Джантар Мантар, посторена през 1700 година, но въпреки това изглеждаща футуристично; ще видим и Градския дворец, помещаващ личната колекция от текстил и оръжие на Махараджата; ще завършим обиколката си с фото-пауза пред Хава Махал, наричан „Дворецът на ветровете“. Вечерта ще проследим молитвена церемония в един от най-красивите храмове в Джейпур – Бирла, познат още като Лакшми Мандир.  Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

6 ден – Джейпур – Навалгарх (142 км – 2,4 часа)

Закуска в хотела. Отпътуване за Навалгарх – основан през 18в. от Навал Синг, в градът има едни от най-красивите стенописи в региона. В града ще видим множество храмове и дворци в типичния за Раджастан стил. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден – Навалгарх – Делхи (270км – 5 часа)

Закуска. Отпътуване за Делхи. Следобед ще посетим високата 72 метра кула Кутуб Минар, строена през 11 век,  под егидата на ЮНЕСКО.

Прощална вечеря в избран ресторант в града. След вечеря трансфер до летище „Индира Ганди”.

 

8 ден – Полет  за България. Пристигане в София следобед.

Хотели по програмата


Four point by Sheraton 5* или подобен

ИНДИЯ, Джайпур

Crystal Sarovar 5* или подобен

ИНДИЯ, Агра

Radisson Blu 4* или подобен

ИНДИЯ, Делхи

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.