• Самолет
 • 4дни / 3нощ.
 • Нощувка и закуска
 • 04.06.2020 - 22.10.2020

Екскурзия в Прага

ЧЕХИЯ - Прага

Екскурзия в Прага Екскурзия в Прага Екскурзия в Прага Екскурзия в Прага Екскурзия в Прага Екскурзия в Прага
избери дата 10:20ч Летище София, Терминал 2
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Срокове и Условия
Анулация без неустойка до 45 дни преди датата на тръгване
Плащания
до 1 дни след Резервация  50%
до 30 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 45 дни преди Тръгване 50%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 100%

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

1 ден  – Отпътуване от летище София, терминал 2 в 10:20 ч.. Пристигане в Прага в 11:15 ч.. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечерта, възможност за екскурзия „Нощна Прага” – разходка по тесните криволичещи улички на Старо и Ново месте, където всяка сграда е паметник на културата със своя история, а в приземните си етажи старинните сгради са приютили разнообразни магазинчета, ресторантчета или кръчми, където дневната градска суета се прелива в спокойния нощен живот на Златна Прага. Разглеждане на Стария еврейски квартал Йозефов и вечеря в ресторант „Новоместки пивовар” с дегустация на бира с чешки кулинарни специалитети. Връщане в хотела. Нощувка.

 

2 ден – Закуска. Пешеходна обиколка на Златна Прага с местен ексурзовод: разглеждане наХрадчани – крепостен дворцов ансамбъл на хълма над река Вълтава със Старховския манастир, основан през 1140 г. от Владислав II, Пражкия дворец  – сега резиденция на президента на Чешката република, Катедралата „Св.Вит” – най-забележителният храм в Чехия и една от най-големите и значими готически катедрали в света; Карловият мост – комплекс от мост и крепостни кули, строежа на който започва през 1357 г., под покровителството на Карл IV и завършва в началото на 15 век, украсен с монументи, сред които се откроява този на славянските просветители братята Кирил и Методий; Малостранският площад с бароковия храм „Св. Николай”;църквата на „Дева Мария пред Тин”; Староместенският площад с Часовниковата кула с 12-те апостоли и паметника на Ян Хус;  Вацлавският площад с паметника на Свети Вацлав – център на търговския, обществен и културен живот на Прага; Националния музей. Свободно време. Вечерта, възможност за круиз по река Вълтава и каналите – на чаша вино или халба бира и чешки деликатеси. Нощувка.

 

3 ден – Закуска. Свободно време за разглеждане на Златна Прага по интереси или допълнителни екскурзии:

 • Целодневна екскурзия до Карлови Вари – световно известен балнеоложки курорт. Разходка из старинния град: Музея на стъклото и фабриката за производство на стъкло и порцелан „Мозер”, ловния дворец на Карл ІV от 1358 година, изворът "Вржидло" с 15-метров гейзер и температура 72 градуса по Целзий. Почивка при пивоварна Крушовице с възможност за закупуване на сувенири и бира – (55 € с включен транспорт, екскурзовод и обяд. Екскурзията се провежда при група от минимум 20 туристи и се заплаща при записване в офиса).
 • Полудневна екскурзия до замъка Щернберк – един от добре запазените бохемски готически дворци от средновековието, в който могат да се видят: пищно обзаведена Рицарска зала с много исторически предмети и ценности,  красиво изписания параклис  „Свети Себастиан”,  Жълтата Камара с барокова украса  и мебели от времето на Луи XVI. Дворецът се намира на около 45 км. югоизточно от Прага, в района на Централна Бохемия.

Връщане в Прага. Вечерта има възможност за вечеря в типичен чешки ресторант с богата фолклорна програма. Нощувка.

4 ден – Закуска. Трансфер  до летището. Полет за България в 12:10 ч. Кацане на летище София в 15:00 ч..

Хотели по програмата


Hotel Krystal или подобен

ЧЕХИЯ, Прага

 • екскурзия „Нощна Прага”  – 26 €;
 • екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език – 55 € (транспорт, екскурзовод и обяд);
 • екскурзия до замъка Щернберк с екскурзовод на български език – 36 €;
 • екскурзия до Дрезден  с екскурзовод на български език – 65 € (записани минимум 10 човека);
 • круиз по р. Вълтава с чаша вино или бира и чешки сладкиш – 17 ЕUR;
 • вечеря в типичен чешки ресторант с богата фолклорна програма –  48 ЕUR;
 • слушалки по време на екскурзоводската беседа (2-3 €);

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.