• Самолет
 • 8дни / 7нощ.
 • Нощувка и закуска
 • 12.06.2020 - 24.07.2020

Екскурзия Москва и Санкт Петербург

РУСИЯ - Москва, Санкт Петербург

Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург Екскурзия Москва и Санкт Петербург
избери дата 15:10ч Летище София, Терминал 2
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
10.07.2020
дата на тръгване

17.07.2020
дата на връщане

ПОТВЪРДЕНА
Двойна стая
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 5 120
24.07.2020
дата на тръгване

31.07.2020
дата на връщане

ПОТВЪРДЕНА
Двойна стая
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 4 889
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Срокове и Условия
Промени без неустойка до 45 дни преди датата на тръгване
Анулация без неустойка до 60 дни преди датата на тръгване
Плащания
до 1 дни след Резервация  50%
до 30 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 45 дни преди Тръгване 50%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 100%

Задължително

За пътуването се изисква издаването на туристическа виза (120лева) и

задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

Полезно

Русия е държава в Европа и Азия, заемаща източната част (38,6 %) на Европа и северната част (30,7 %) на Азия.

Обхваща обширни територии в Източна Европа и Северна Азия. Русия граничи с 18 държави – с 16 по суша (12 в Европа и 4 в Азия) и с 2 по вода (със САЩ при Беринговия пролив и с Япония при Южнокурилския пролив). С 17 098 242 km2 Русия е най-голямата страна по територия в света, като покрива 1/8 от територията на Земята. Използва 9 часови зони. С 146 млн. души население тя е 9-та страна по население. Притежава най-големите световни запаси от минерали и енергийни ресурси и е на първо място в света по добив на нефт и природен газ. Страната има най-обширните горски масиви в Европа и в света, а нейните езера съдържат приблизително 1/4 от световния запас на чиста, незаледена вода.

Историята на Русия започва с издигането на източните славяни като доминираща сила в Източна Европа между 3 и 8 век. За година на основаване се счита 862 г., когато варяжкият принц Рюрик започва да властва над Новгородската земя (а наследниците му овладяват Киевска Рус) и дава началото на династията на Рюриковичите, управлявали Русия през следващите 700 години. На територията на днешната Руска федерация в Европа са съществували още няколко големи държави, сред които важна роля са играли Волжка България и Златната орда, а образуваното в началото на 15 век Велико московско княжество обединява всички руски княжества. Към края на 18 век, благодарение на мащабното колонизиране, присъединяване и завладяване, се появява Руската империя, разпростряла се на 3 континента – Европа, Азия и Северна Америка, и включвала стотици различни народи, култури и вероизповедания.

През 1917 г. в резултат от избухналата Февруарска революция в Руската империя е свалена монархията, а след Октомврийска революция е създаден Съюзът на съветските социалистически републики (СССР) – първата в света социалистическа държава, изиграла решаваща роля в победата на Съюзниците през Втората световна война. След края на войната между 2-те оформили се суперсили САЩ и СССР започва борба за световно политическо и военно надмощие, наречена Студена война. През 1991 г. след тежка икономическа криза Съветският съюз се разпада, а нейната основна част – Руската съветска федеративна социалистическа република се отделя от съюза и става официално Руска федерация.

Руската федерация има смесен президентско-парламентарен вид републиканска форма на държавно устройство, като президентът има много широки правомощия.

Русия е на 6-то място в света по брутен вътрешен продукт (по паритета на покупателната способност) за 2017 г. ($4,016 трлн.), разполага с 5-те по численост въоръжени сили в света и 3-ия по стойност военен бюджет след САЩ и Китай. Тя е сред 10-те ядрени сили и притежава най-големия ядрен арсенал. Русия е – постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, член на Г-8 (изключена през март 2014 г. в отговор на анексирането на Крим), Г-20, Съвета на Европа, Шанхайската организация за сътрудичество, Световната търговска организация, Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество, Евразийската икономическа общност и водещ член на Общността на независимите държави.

Валута- Руска рубла (RUB)

Часови зони- GMT+2 до GMT+12

Религия- православни християни.

Столица- Москва (12 506 468 жители, а заедно с агломерацията – 16 500 000; по данни от 2018 година)

Официални празници: 1 януари (Нова Година), 7 януари (Коледа по стар стил), 23 февруари (Ден на защитника на отечеството), 1 май (Ден на труда), 9 май (Денят на победата над Фашистка Германия), 12 юни (Ден на Русия), 4 ноември ( Ден на народното единство).

Изхранване

Нощувка и закуска

Друга информация

Туроператорът  си запазва правото да променя последователността на посещаваните туристически обекти, без да нарушава цялостта на програмата!

Пакетната цена е калкулирана на база най-ниската оферта на Bulgaria Air  за пътуване в economy class. В случай, че за периода на Вашето пътуване няма свободни места на тази цена, ще има доплащане за самолетния билет.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

ПРОГРАМА

 

ЕКСКУРЗИЯ МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

 

Тръгване от София – Ден 1

Среща на летище София- Терминал 2 в 13:00 на групата за програмата „Екскурзия Москва и Санкт Петербург“. Полет в 15:10 с авикомпания  „България Ер”. Пристигане на летище Шереметиево в 18:05ч. и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

За повече информация: 

+359 899 993 083

 

Екскурзия Москва и Санкт Петербург Ден 2

Закуска. Панорамна обиколка на Москва с местен екскурзовод на български език: Храм-паметник Василий Блажени, Червения площад, ГУМ – най-стария търговски център, Болшой театър, Манежния площад, възстановения храм на Христос Спасител, Московските булеварди, Панорамата „Бородинска битка“, Триумфалната арка, Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския университет с панорамната площадка на „Воробьовие гори”, от където се разкрива прекрасна гледка към Москва. Свободно време за обяд.  Посещение на Третяковската галерия – разглеждане на уникалната колекция от картини, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и много други. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

Екскурзия Москва и Санкт Петербург Ден 3

Закуска. Туристическа програма – посещение  на Кремъл с екскурзовод на български език: архитектурният комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Разглеждане на Оръжейната палата – най-старият и най-богатия дворцов музей, в който са събрани над 4000 експоната, датиращи от периода между XIIв. и 1917г. – колекция от ювелирни изделия, сребърни предмети, оръжие и др. Свободно време за обяд. Възможност заразходка с корабче по р. Москва (допълнително доплащане при предварителна заявка в България). Цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език. Връщане в хотела. Нощувка. 

 

Екскурзия Москва и Санкт Петербург Ден 4

Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до Сергиев Посад, руската Света гора с екскурзовод на български език. Сергиев Посад е манастирски комплекс с църкви и храмове и е едно от местата за посещение на т.нар. Златен пръстен на Русия. В манастира се намира също Московската духовна академия. Тук е кръстен руският цар Иван Грозни. Посещение на „Свето-Троицката Сергиева лавра” - архитектурен паметник на културата и изкуството, включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-големия храм и емблема на града, съхраняващ икони, рисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. Трансфер до гара Ленинград. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан“. (Пътуването продължава 4 часа). Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

 

Екскурзия Москва и Санкт Петербург Ден 5

Закуска. Обзорна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език. Запознаване с основни архитектурни шедьоври на града: Медния конник, Невски Проспект – най-стария булевард на Санкт Петербург с дължина 4,3 км, Дворцовия Площад, Исакиевски площад, Марсово поле, хубавите крайбрежни улици по реките Нева и Мойка с величествени дворци, уникални мостове, паметници и църкви. Разглеждане на  Исакиевския събор, четвъртия по големина христиански храм в света. Посещаване на Петро-Паловска крепост – първата сграда в Санкт Петербург, която е построена от Петър I във 1703 г. Освен старите фортификации, крепостта включва и катедралата „Св.Св.Петър и Павел”, построена в края на ХVІІІ век. В крепостта се намира гробницата на Петър Велики и на други руски царе, музея на затвора на Трубецкия бастион и изложби. *Следобед по желание, възможност за посещение на Юсуповския дворец, в който може да се видят залите, където е убит Распутин и восъчните фигури на Распутин и княз Юсупов. Най-атрактивната забележителност е блестящият театър в стил рококо, на чиято сцена в миналото са свирили Лист и Шопен. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Екскурзия Москва и Санкт Петербург Ден 6

Закуска. Екскурзия до Петерхоф – резиденция на Петър І, неотстъпваща по своя блясък на френския Версай. Петерхоф буди възхищение с архитектурата на дворците, водната каскада, множеството скулптури и фонтани в парковия комплекс – хармония на изкуството и творенията на природата. Връщане в Петербург. Следобед посещаване на Ермитажа с екскурзовод на български език: съкровищница на световното изкуство. Неговите фондове наброяват около три милиона експонати, паметници на културата и изкуството от различни епохи, страни и народи – от египетските мумии, златото на скитите,  античната керамика и скулптури, до картините на Огюст Роден и Винсент ван Гог. За рождена дата на Ермитажа се счита 1764 година, когато Екатерина ІІ купува 225 картини на западноевропейски художници от берлинския търговец и финансист И. Гоцковски. Свободно време. Нощувка.

 

Екскурзия Москва и Санкт Петербург Ден 7

Закуска. Екскузия до Царское село с екскурзовод на български език – лятната   резиденция на Екатерина Велика, посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая. Следобед посещение на град Павловск – забележителен със своя дворец, построен в края на 18 век, където е била резиденцията на император Павел I. Дворецът е заобиколен от огромен ландшафтен парк с павилиони, беседки и мостчета в стил рококо и романтизъм. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

 

Екскурзия Москва и Санкт Петербург Ден 8

Закуска. Освобождаване на хотел. Отпътуване от Санкт Петербург до Москва с високоскоростният влак „Сапсан“. Пристигане и трансфер до летище Шереметиево. Отпътуване за София в 20:05  ч. Кацане на терминал 2 в София в 22:00 ч.

 

Цена: от 2 350лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет: София – Москва – София с включен кетъринг;
 • 1бр. Чекиран до 23кг. и 1бр. ръчен до 8кг. багаж;
 • Летищни такси - 234 лв. към 15.11.19 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
 • 3 нощувки със закуски в Москва в хотел 4*
 • 4 нощувки със закуски в С.Петербург в хотел 4 *;
 • Билет за влак „САПСАН” 2 класа, по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Обзорна автобусна екскурзия в Москва и Санкт Петербург с екскурзовод на българси език;
 • Посещение на Кремъл;
 • Посещение на  Оръжейната палата;
 • Посещение на Третяковската галерия;
 • Посещение на Сергиев посад;
 • Посещение на Петро-павловската крепост;
 • Екскурзия до Петерхоф;
 • Пътуване с кораб тип „Комета“ от Петерхоф и Санкт Петербург;
 • Екскурзия до Екатеринински дворец;
 • Посещение на Ермитажа;
 • Всички входни такси за посещаваните музеи и туристически обекти в Москва и С.Петербург, описани в програмата;
 • Трансфери:  летище – хотел – летище;
 • Водач от Роял травел.

 

Цената не включва:

 • Руска виза - 130 лв;
 • Медицинска застраховка с лимит на покритие 30 000 EUR – 17.00 лв (над 65 г. доплащане);
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Допълнителни екскурзии по желание;
 • Посещение на Юсуповския дворец  – 53 EUR;
 • Разходка с корабче по река Москва;
 • Разходка с корабче по река Нева и каналите;
 • Пари за лични разходи;

За повече информация: 

+359 899 993 083

Хотели по програмата


Arbat house 4* или подобен

РУСИЯ, Москва

Москва 4* или подобен

РУСИЯ, Санкт Петербург

Допълнителни екскурзии:

Разходка с корабче по река Москва с екскурзовод (около 2часа) - 95 лв.

Разходка с корабче по река Нева и каналите (около 1час) - 85 лв.

Посещение на Юсуповския дворец  – 75 лв.

 

 

 

 

 

 

 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.