• Самолет
  • 5дни / 4нощ.
  • нощувка и закуска
  • 17.06.2020 - Сряда

Екскурзия Виена

АВСТРИЯ - Виена

избери дата 18:10ч Летище София, Терминал 2
2 възрастни
Дата
Хотел
Настаняване
Цена
Изберете
  • Отнема само 2 минути
  • Незабавно потвърждение
  • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Срокове и Условия
Анулация без неустойка до 60 дни преди датата на тръгване
Промени без неустойка до 60 дни преди датата на тръгване
Плащания
до 1 дни след Резервация  50%
до 30 дни след Тръгване  100%
Неустойки
за Cancellation до 45 дни преди Тръгване 50%
за Cancellation до 30 дни преди Тръгване 100%

Полезно

Австрия е вътрешноконтинентална страна, разположена в Централна Европа. Австрия граничи с Лихтенщайн и Швейцария на запад, Италия и Словения на юг, Словакия и Унгария на изток, Германия и Чехия на север. Към 1 януари 2011 г. населението на страната надхвърля 8,4 милиона, от които австрийците са 7,5 милиона. Официалният език в страната е австрийският стандарт на немския език, а други малцинствени езици с частичен официален статут са хърватският, словенският и унгарският.

Площта на страната е 83 872 km², а климатът е умереноконтинентален в ниските части и алпийски – във високите. Релефът е предимно планински, като едва 32% от територията на страната са под 500 метра надморска височина. Съществена част от Алпийската планинска верига е разположена в Австрия, а най-високият връх е Гросглокнер в Източните Алпи.

Територията на Австрия влиза в състава на Римската империя под името Норик. През 788 г. франкският крал Карл Велики завладява територията и християнизира населението. По време на управлението на австрийската династия Хабсбург Австрия се превръща във водеща европейска сила. През 1867 г. Австрийската империя се превръща в дуалистичната монархия Австро-Унгария. Краят на Първата световна война през 1918 г. слага край на Австро-Унгария, която се разпада на няколко независими държави, сред които и Първата австрийска република. През 1938 г. след референдум Австрия е присъединена към Германската империя и остава част от нея до края на Втората световна война през 1945 г. Същата година е окупирана от Съюзническите сили, а отменената Федерална конституция влиза отново в сила. През 1955 г. Австрия обявява създаването на независима федерална република, с което слага край на окупацията. Австрийският парламент приема Декларация за вечна неутралност.

В наши дни Австрия е парламентарна представителна демокрация, състояща се от девет отделни провинции. Столица и най-голям град е Виена (1,6 милиона жители). Икономически страната е сред най-добре развитите в света, а брутният вътрешен продукт на глава от населението възлиза на $43 723 (2010). Австрия поддържа висок жизнен стандарт, а средната продължителност на живота е 77 години за мъжете и 83 години за жените.

Австрия е член на ООН (1955), на Съвета на Европа (1956), на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (1965), на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (1973) и на Европейския съюз от 1995. През 1995 г. страната става част от Шенгенското споразумение, а през 1999 г. приема еврото като официална валута.

Отличителна черта в географската характеристика на тази малка централноевропейска страна са Източните Алпи, които заемат 2/3 (62%) от територията на страната и се отличават с високи ридове и дълбоки долини, и река Дунав с притоците Ин в Тирол, Залцах, Драва и Морава. Най-високият връх на австрийските Алпи е Гросглокнер (Großglockner) – 3798 m) [2]. Дунав е единствената голяма европейска река, течаща на изток.[3] Тя извира от Германия и се влива в Черно море, минавайки през територията на 10 държави.

На север е разположена южната част на Чешкия масив, отличаващ се със суров климат и ветровити склонове, на изток – западната част на Среднодунавската низина.

Езера – Боденско езеро, Нойзидлер Зее, ледникови езера в Алпите. Дъбови и букови гори на надморска височина до 800 m, борови гори, ливади и алпийска растителност. 180 строги и частични резервата, 214 защитени ландшафта с обща площ 1,5 млн. ha.

Вероизповедания- 73,6% от австрийците са католици, а 4,7% - протестанти. Броят на мюсюлманите в страната се е увеличил повече от 2 пъти - от 2% през 1991 на 4,2% през 2003 г. На следващо място са членовете на православната църква (180 000 души или 2,2%). Рязко нараства броят на атеистите (хората без вероизповедание). Те са около 1 млн души или 12%. Спрямо 1991 г. тази група се е увеличила с около 4%.

Официални празници: 1 януари (Нова Година), 6 януари (Богоявление), Великден, Възнесение Господне (четвъртък, 39 дни след Великден), Петдесетница (понеделник, 50 дни след Великден), 1 май (празник на труда), Тялото Господне (четвъртък, 60 дни след Великден) , 15 август (Успение Богородично), 26 октомври (национален празник), 1 ноември (Вси светии), 8 декември (Непорочно зачатие), 25 декември (Коледа), 26 декември (Св. Стефан).

ПРОГРАМА

1 ден  - Отпътуване от летище София с полет на Bulgaria Air / Austrian Airline. Пристигане във Виена. Трансфер. Настаняване в хотела 4*. Свободно време. Нощувка.

2 ден- Закуска. Пешеходна обиколка на Виена с  екскурзовод на български език: двореца Белведере, Ринга, площада на Мария  Терезия, Парламента, Кметството, Университета,  Градския парк със статуята на Йохан Щраус, двореца Хофбург, (отвън), ул. Грабен с Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Виенската Опера. По желание посещение на Двореца Шьонбрун, лятната резиденция на Хабсбургите – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

3 ден  - Закуска. Свободно време във Виена. Възможност за самостоятелно посещение на музея на изящните изкуства, музея на съвременното изкуство, Съкровищницата на Хабсбургите. По желание вечеря в ресторант – Гринцинг (при минимум 6 човека). Нощувка.

4 ден – Закуска. Свободно време. Възможност за полудневна екскурзия Виенска гора и Баден  или посещение на музея на Мадам Тюсо и Зоопарка на Виена (за екскурзията до Виенската гора записването става предварително в България). Нощувка.

5 ден – Закуска. Трансфер до летището за полет до София.

Хотели по програмата


AUSTRIA TREND LASSALLE 4* или подобен

АВСТРИЯ, Виена

SENATOR 4* или подобен

АВСТРИЯ, Виена

  • Допълнителни екскурзии:
  • Посещение на двореца "Шонбрун" с екскурзовод на български език (с включена входна такса) на турист при минимум 6 туристи. Заплаща се при резервация в офиса –   от 58.00 лв.  
  • Посещение на музея на Мадам Тюсо + Зоопарк  при минимум  6 туриста  - 54.00 лв. 

 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.Научете повече.