• Самолет
 • 11дни / 9нощ.
 • нощувка, закуска, обяд и вечер, нощувка и закуска
 • 17.09.2020 - Четвъртък

Сафари и екзотична почивка в Кения

КЕНИЯ - НАЙРОБИ, МОМБАСА, ДИАНИ

избери дата 13:00ч Летище София, Терминал 2
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Срокове и Условия
Анулация без неустойка до 60 дни преди датата на тръгване
Промени без неустойка до 45 дни преди датата на тръгване
Плащания
до 1 дни след Резервация  50%
до 45 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Cancellation до 60 дни преди Тръгване 50%
за Cancellation до 45 дни преди Тръгване 100%

Задължително

 

 • Важно: Препоръчва се профилактичен курс против малария и e необходима ваксинация против жълта треска.
 • Ваксината против жълта треска се прави минимум 10 дни преди отпътуване.

Полезно

 • Препоръчва се профилактичен курс против малария и e необходима ваксинация против жълта треска.
 • Ваксината против жълта треска се прави минимум 10 дни преди отпътуване.

ПРОГРАМА

Кения е родното място на сафарито (на суахили – пътуване, пътешествие). От изграждането на първата жп линия през 1900 година известни личности като Хемингуей, Финч Хатън, Рузвелт и много други посещават и се наслаждават на това магическо място. В Кения дивият живот е уникален – тук живеят над 100 вида от най-интересните бозайници на Земята, повече от 1080 вида птици и над 800 вида пеперуди.  Едрият дивеч, недокоснатите от цивилизацията племена и изумителни пейзажи, създават условия за пътуване, което остава в съзнанието за цял живот. Отдавна Кения е най-популярната дестинация в Африка. Тя впечатлява с дивия живот и спиращите дъха гледки, и предоставя възможност по време на сафари фотолюбителите да заснемат безбройни изключителни кадри като грациозни жирафи, хранещи се с листа от акациевите дървета, бродещи из полетата слонове или газела, наблюдавана от дебнещ  я лъв, масайско племе по време на церемония и разбира се великата миграция, даваща уникална възможност да се наблюдава преминаването през саваната на стотици животински видове.

 

 • Ден 1 - Найроби

Пристигане в Jomo Kenyatta Международното летище. Ще бъдете посрещнати от водача, който ще ви поздрави за добре дошли с подарък шапка за сафари. Пътуването до хотела е около 5 минути в зависимост от трафика. Пристигане в хотела, където нашият персонал ще ви асистира, за да се настаните. През остатъка от деня ще се насладите на почивка, за да съберете сили за предстоящите приключения.

 • Ден 2 - След закуска, водачът ви ще ви откара до Масай Мара, по пътя ще имате две спирания, за да се разтъпчете и насладите на прекрасната природа.Очаква ви топло посрещане с напитка за добре дошли, докато се настанявате, а след това ви ще ви придружат до съответните стаи и по-късно ще ви поканят в ресторанта за топъл обяд. След като се насладите на следобедния кенийски чай или кафе, очаквайте едно вълнуващо приключение в най-известния и обширен резерват в Кения, продължение на резервата Серенгети в Танзания. Хълмистата савана и реките Мара и Талек, които протичат през нея и чиито брегове са обрасли най-често с акациеви гори, приютяват в този резерват многобройни и разнообразни представители на африканския животински свят – около 80 вида бозайници и 450 вида птици. Тук може да се видят: стада гну,  зебри, антилопи, биволи, щрауси; по единично, по двойки или на групи жирафи, слонове, носорози, хиени, маймуни, орли-лешояди, а при късмет – гепарди, семейства лъвове или леопарди, спящи по клоните на дърветата. Два пъти в годината тревопасните стада мигрират – през юни на  север, когато започва дъждовния период и обратно през октомври мигрират на юг, следвани по пътя си от хищните котки. Особено драматично е преминаването през реките, където ги чакат и изгладнелите крокодили. Някои диви животни е по-трудно да бъдат забелязани, например леопард. Тези петнисти котки се сливат почти безпроблемно с високата трева и храсталаци, и е голямо предизвикателство да бъдат забелязани в любимото им местобитание - дърветата. След сафари се завръщате в лоджата си. Вечеря и нощувка.
 • Ден 3 и 4 - резерват Масай Мара

Ще се събудите с прекрасен африкански изгрев, а в лобито ще бъдете поканени на кафе, чай и бисквити. По-късно ще отпътувате за друго приключенско сафари в търсене на диви животни.Ранните сутрини и вечери са най-доброто време за наблюдение на лов на големи котки - лъвът, гепардът и леопардът. По това време може да се наблюдава и най-разкошният изгрев. Връщане в лагера за обилна закуска на шведска маса, а обядът ще бъде сервиран в ресторанта, след което ще имате време за почивка преди вечерното сафари. Ще ви предложим още едно вълнуващо вечерно сафари в търсене на "голямата петорка" - лъвът, леопардът, носорогът, слонът и бизонът. След приключване на сафарито ще бъдете върнати обратно в лоджа. Вечеря и нощувка.

 • По желание Safari с балон 

Ще бъдете взети от вашия лагер около 5 часа сутринта, за да ви закара до старта. Около 6 часа сутринта ще можете да се насладите на чаша кафе или чай, докато гледате балоните, които се подготвят за излитане. След това ще се срещнете със своя пилот, който ще ви даде информация за безопасността, както и ще ви обясни какво можете да очаквате по време на полета.

Балонът е идеалното превозно средство за сафари, което може да се движи мълчаливо през равнините, без да притеснява стадата диви животни, а при движение на горещия въздух, кошницта на балона може да се спусне от голяма височина ниско долу до тревните площи. По-късно ще бъдете отведени на закуска в кенийски стил с вкусни яйца и пресни сокове, разположена на живописните равнини на саваната в Мара.

След закуска ще бъдете прехвърлени обратно в лагера за да продължите сафарито.

 • По желание посещение на автентично село на Масаи 

Когато пристигнете в селото, развълнуваните деца и възрастни ви приветстват с песени и танци. Това е чудесна възможност да се запознаете с историята и начина на живот на масаите.

 • Ден 5 - Момбаса - Диани
 • След закуска, ще отпътувате за Найроби, за вашия полет и следващата вълнуваща дестинация - Диани. Пристигане по-късно в следобедните часове на летището и посрещане от нашия представител. Настаняване и вечеря.

 

 • Ден 6-9 – Диани

През следващите 4 дни се отпуснете на един от най-красивите плажове в света с всички допълнителни дейности, които хотелът предлага. 

 • Ден 10
 • Ранна закуска. Отпътуване за Найроби. Трансфер до летището. Отпътуване за България.

Хотели по програмата


Crown Plaza Airport Hotel

КЕНИЯ,

Mara Sopa Lodge

КЕНИЯ,

Leopard Beach Hotel

КЕНИЯ,

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.Научете повече.