• Самолет-Автобус
 • 9дни / 8нощ.
 • Нощувка, закуска и обед
 • 24.06.2020 - 06.10.2020

Екскурзия Армения и Грузия

АРМЕНИЯ - Ереван
ГРУЗИЯ - Тбилиси

избери дата 19:45ч Летище София, Терминал 2
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
15.09.2020
дата на тръгване

23.09.2020
дата на връщане

06.10.2020
дата на тръгване

14.10.2020
дата на връщане

ПОТВЪРДЕНА
двойна стая
Нощувка, закуска и обед
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 5 840
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Срокове и Условия
Промени без неустойка до 45 дни преди датата на тръгване
Анулация без неустойка до 60 дни преди датата на тръгване
Плащания
до 1 дни след Резервация  50%
до 30 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Cancellation до 30 дни преди Тръгване 100%
за Cancellation до 45 дни преди Тръгване 50%

ПРОГРАМА

ЕКСКУРЗИЯ В АРМЕНИЯ И ГРУЗИЯ

 

За повече информация: 

+359 899 993 083

Представяме ви последния християнски ъгъл в Азия – Кавказ. Тази програма ще остане в паметта ви дълго време, тъй като ще посетите две страни, древните и горди народи на Армения и Грузия. Организирали сме за вас 9-дневен деветдневен тур, по време на който ще можете да се насладите на красивите планини, древните крепости и манастири, да усетите гостоприемството на арменците и грузинците.

Пристигаме през нощта в Ереван и екскурзиите по програмата започват от втория ден.

Желаем ви приятно пътуване и незабравими емоции!

 

ЕКСКУРЗИЯ В АРМЕНИЯ И ГРУЗИЯ

ДЕН 1: ОТПЪТУВАНЕ ЗА ЕВРЕВАН

Екскурзията ни в Армения и Грузия започва със среща на Летище София за полет до Ереван. 

 

ДЕН 2: ЕРЕВАН

Добре дошли в Армения! Пристигане в Ереван на летище Звартноц. Посрещане от представител на фирмата-партньор. Ереван, е една от най-старите населени столици в света, съчетаваща в себе си древност и съвременност. По време на обиколката на град Ереван ще видите всички основни забележителности на столицата. Ще започнем разглеждане забележителностите на града с площад Република. Тук се намират Националната художествена галерия, Историческият музей, Парламентът и други здания. Програмата ни по Екскурзия в Армения и Грузия продължава с пешеходна разходка и разглеждане на Театъра за опера и балет, Лебедовото езеро, комплекса Каскада, където можете да се изкачите по гигантски стълби, за да се насладите на красивата панорамна гледка към Ереван. Ще видим сградата на Парламента, Двореца на Президента и Националната Академия на Науките. Екскурзията включва също посещение на парк „Победа“ и паметника „Майка Армения“, който гледа към столицата. Препоръчваме ви да посетите площада на Републиката, където шоуто на фонтаните започва в 19.00 и продължава 2 часа.

ДЕН 3: МАНАСТИР ГЕГХАРД, ХРАМЪТ ГАРНИ И КАМЕННАТА СИМФОНИЯ

Днес след закуска ще посетим едно от основните поклоннически места в Армения - манастирът Гегхард или манастирът на свещеното копие, издълбан в скалите - част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Смята се, че това е мястото, където през средните векове се е съхранявало копието, с което е пронизан Исус на кръста. Светото копие е донесено в Армения от апостол св. Тадей през I век. Днес стотици хора посещават това място и пият извиращата от вътре кристално чиста чудотворна вода. След това ще ще отпътуваме към село Гарни. Тук ще посетим единствения оцелял езически храм в Гарни, датиращ от I век след Христа, един прекрасен пример за антична архитектура от елинския период. В древността тук е имало огромен комплекс комплекс от дворци и храмове, служещи за лятна резиденция на арменските царе. Наблизо е и природния феномен, наречен Каменна симфония. Най-лесно се достига по път, който води надолу по дефилето малко преди да се стигне до храма на Гарни.

ДЕН 4: АЛЕЯТА НА АРМЕНСКАТА АЗБУКА, КРЕПОСТТА АМБЕРД, КАНЬОН АШТАРАК

Закуска. Нашата първа спирка за днес, включена в програмата ни Ексксурзия в Армения и Грузия е Алеята на арменската азбука и близкото дефиле. През 2005 година са отбелязани 1600 години от създаването на арменската азбука. В памет на това, подарък от 39 гигантски букви е поставен в близост до мястото, където е погребан създателя на азбуката след приемането на християнството, Месроп Мащоц. След това потегляме за крепостта Амберд. Разположена е в най-високата планина в Армения - Арагац (4096 метра), точно под историческия връх Арарат. Замъкът, върху който е построен, е естествено защитен. Амберд дълго време е била важна военна крепост. До крепостта има църква, построена през единадесети век. Ще имаме възможност да обядваме в местния ресторант с приятна градина в близост до реката. Връщане в хотела и нощувка.

 

ДЕН 5: ЕЗЕРО СЕВАН, НАЦИОНАЛЕН ПАРК ДИЛИЖАН

По пътя към Националния парк Дилижан ще посетим ски курорта Цахкадзор, който се намира по склоновете на планината Тегенис (2819 м) на около 60 км от Ереван. Цахкадзор буквално означава долината на цветята или цветен каньон на арменски. Качете се на лифта до върха, от който ще видите езерото Севан - Синята перла на Армения. По желание можете да включите в обиколката си и разходка с лодка. Ако искате да организирате свободното си време сами, можете да използвате услугите на плажа. След обяд се отправяме към Дилижан, курортен град с очарователна природа и традиционна арменска архитектура. Ще посетите историческия център на Дилижан, улица Шарамбеян с традициони сгради от камък и дърво, магазини, ресторанти и работилници. Вечерта пресичаме арменско-грузинската граница и след час и половина. Трансфер до Тбилиси. Нощувка.

ДЕН 6: ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ТБИЛИСИ

Програмата ни продължава със закуска и панорамна обиколка на Тбилиси. Историческата част на Тбилиси е разположена в подножието на крепостта Нарикала и очарова посетителите със своите романтични и тесни улички, художествено декорирани фасади и множество забележителности, разположени близо една до друга: църквата Метехи, Синагогата, катедралата „Сиони“, стъкления Мост на Мира, църквата Анчисхати, района с топлите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта „Нарикала“, откъдето се откриват впечатляващи гледки към столицата. Следва обяд в грузински традиционен ресторант с местни ястия. Не по-малко впечатляваща е сравнително новата част на града, в частност булевард Руставели с изящна архитектура от 19-ти век. Посещение на Националния Археологически Музей, където се намират скъпоценни украшения от злато и сребро от началото на 8-ми век пр. Хр. Връщане в хотела. Свободна вечер. Нощувка.

ДЕН 7: ТБИЛИСИ – УПЛИСЦИХЕ – ГОРИ – МЦХЕТА

След закуска ще отпътуваме за скалния град Уплисцихе, построен още в първото хилядолетие преди новата ера от езически племена. Функционалното разпределение на града може да се види по неговите останки до ден днешен, включващи древния театър, зала за провеждане на езически ритуали, винени изби, пазар, и другие пещери. Продължаваме по пътя за Гори. Спирка на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин (по желание посещение на музея, срещу допълнително заплащане). Обяд в Гори. Продължаваме към древната столица на Грузия – Мцхета. Посещение катедралния събор Светицховели (11 в.) - духовен център на страната. Именно в град Мцхета е създадена грузинската държава в 4 в. до н.е. и с града се свързва и распространението в страната на христианството през 4 в. Целият град е под егидата на ЮНЕСКО. Продължаваме с посещение на храма Джвари 6 в. в планината, откъдето се открива впечатляваща гледка към вливането на двете реки Арагви и Кури. Връщане в Тбилиси. Свободна вечер. Нощувка в хотел в Тбилиси.  

ДЕН 8: ТБИЛИСИ – БОДБЕ – СИГНАГИ – ГУРДЖААНИ

Закуска и отпътуване за Кахетия (85 км) - източната област на Грузия, известна със своята гостоприемност и винопроизводство. Посещение на манастира Бодбе и гроба на Света Нино, разпространила християнството по грузинските земи. Обиколка на град Сигнахи, заобиколен от крепостна стена, датираща от 18 век, от който се откриват живописни гледки към долината Алазани. Разходка из града. За обяд сме поканени в традиционна ферма, където ще може да опитаме вкусни домашно приготвени ястия с дегустация на вино. Тук ще видите, как се приготвя грузински хляб и ще можете да участвате в процеса на неговото изпичане. Връщане в Тбилиси. Нощувка в Тбилиси.

• По желание този ден може да присъстваме на Тамада за обяд в Гурджаани, вдигащ традициони тостове – (12 USD/ човек) https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D0%B0#%D0%98%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D0%B0

 

ДЕН 9: ТБИЛИСИ – ОТПЪТУВАНЕ

 

Програмата ни Екскурзия в Армения и Грузия завършва рано сутринта със закуска и трансфер до летището за полет до София.

 

Цена: от 2 641лв.

Цената включва:

 • самолетен билет София – Букурещ – Ереван - Тбилиси – Букурещ - София
 • летищни такси в размер на 180 лв. (към 15.11.2019 г.). (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет); 
 • 4 нощувки в Ереван и 4 нощувки в Тбилиси
 • 8 закуски 
 • 7 обяда по време на екскурзиите
 • Трансфери с минибус или автобус
 • Екскурзоводско обслужване на руски език
 • 0.5l Бутилирана вода
 • Джипове за Каменната симфония
 • Билети за лифта в Цахкадзор
 • Разходка с яхта в езерото Севан
 • Всички трансфери според маршрута (Mercedes Benz Sprinter 7-14 души, Автобус 15-30 души)
 • Входни такси: Национален музей в Тбилиси, скален град Uplistsikhe
 • Въжена кабина до крепостта Нарикала (в посока изкачване, слизането е пеша)

Цената не включва:

 • Бакшиши - около 60-80 USD - заплащат се на място;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 18 лв;
 • Застраховка “Отмяна на пътуването”;
 • Допълнителни екскурзии по желание;
 • Пари за лични разходи;
 • Тамада - 12 USD;

За повече информация: 

+359 899 993 083

Вижте и другите ни предложения:

Хотели по програмата


Ани плаза 4* или подобен

АРМЕНИЯ, Ереван

Gallery Palace 4* или подобен

ГРУЗИЯ, Тбилиси

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.Научете повече.