• Самолет-Автобус
 • 10дни / 8нощ.
 • ,
 • 02.11.2020 - 02.03.2021

Екскурзия в Индия и Непал

ИНДИЯ - Делхи, Агра, Джайпур
НЕПАЛ - Катманду

Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал Екскурзия в Индия и Непал
избери дата 13:00ч Летище София, Терминал 2
2 възрастни
Дата
Хотел
Настаняване
Цена
Изберете
02.11.2020
дата на тръгване

11.11.2020
дата на връщане

ПОТВЪРДЕНА

Агра
Двойна стая
нощувка, закуска и вечеря
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 5 550
02.03.2021
дата на тръгване

11.03.2021
дата на връщане

ПОТВЪРДЕНА

Агра
Двойна стая
нощувка, закуска и вечеря
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 5 550
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Срокове и Условия
Промени без неустойка до 45 дни преди датата на тръгване
Анулация без неустойка до 60 дни преди датата на тръгване
Плащания
до 1 дни след Резервация  50%
до 45 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 60 дни преди Тръгване 50%

Задължително

Задължително - по програмата

За пътуването се изисква издаването на туристическа виза (25 USD +40 лева) и

задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

Полезно

Република Индия, е държава в Южна Азия. Разположена е на полуостров Индустан, на юг от Хималаите, на изток от Арабско море, на запад от Бенгалския залив и на север от Индийския океан. Граничи с държавите Пакистан, Китайска народна република, Непал, Бутан, Бангладеш и Мианмар (Бирма) и има обща дължина на бреговата линия от 7517 km. Разделена е на 29 щата и 7 съюзни територии, а столица на самата държава е Делхи. Индия е седмата по големина страна в света и втора по население.

Тук в дълбока древност се зараждат редица цивилизации, най-вече по долината на река Инд, които впоследствие развиват търговия и обогатяват културното наследство на човечеството в продължение на векове. В Индия се зараждат четири от най-изповядваните религии – значимите в световен мащаб будизъм и индуизъм, както и важните в регионален план сикхизъм и джайнизъм. Индийската култура се обогатява и с пристигането на зороастризма, християнството, юдаизма и исляма към 1000 година сл. Хр. Между X и XII век в индийския субконтинент е създадена силната Моголска империя. Макар и съставена от трибутарни кралства, управлявани от махараджи, раджи, такури и набоби, империята притежава голяма икономическа сила и произвежда една четвърт от световното производство до към XVIII век. След това става британска колония, изцяло под контрола на Британската източноиндийска компания. През 1947 година страната успява по мирен път да постигне своята независимост.

Индия е парламентарна демокрация в рамките на федерална република. Икономиката ѝ е 11-тата най-голяма по отношение на номинален БВП, и 4-та по паритет на покупателната способност, но все още се отличава с много високи нива на неграмотност и корупция, а голяма част от населението ѝ страда от недохранване  и болести. Въпреки проблемите си обаче е забележима в световен мащаб технологична сила със собствена космическа програма, разполага с ядрено оръжие и третата по големина армия в света.

Индия е федерална република. Глава на държавата е президентът, избиран за 5 години. На него принадлежи и изпълнителната власт. Висш законодателен орган е двукамерният парламент: Долната камара – Лок Сабха (Народната палата) се избира от населението за 5 години; Горната камара – Раджа Сабха (Съвет на щатите) се избира от представителите на щатите за 6 години; 12 депутати се назначават от президента; 1/3 от депутатите се преизбират всеки 2 години. Правителството се назначава от президента и отговаря пред Народната палата. Начело на всеки щат стои губернатор, назначен от президента. Всеки щат има свое законодателство, събрание и правителство.

Индия има 29 щата и 7 съюзни територии. Всеки щат има собствено правителство и губернатор. Съюзните територии се администрират от президента чрез посочен от него представител.

ОФИЦИАЛНИ ЕЗИЦИ

Хинди, бенгали, телуго, маратхи, тамилски, урду, гуджарати и др.

НАСЕЛЕНИЕ

1 370 454 115

ПЛОЩ

3 287 590km2

ВАЛУТА

Индийска рупия

ЧАСОВА ЗОНА:

GMT+3

ЗНАМЕ

Знамето е трикольор с три равни части, тъмнооранжево най-отгоре, бяло в средата и тъмнозелено отдолу. В центъра на бялата ивица има колело в морско синьо, което представлява Ашока Чакра (Колелото на закона), имащо 24 спици Тъмнооранжевият цвят е символ на смелост, саможертва и себеотрицание; бялото е символ на чистота и истина, а зеленото на вяра и плодородие. Знамето е прието на 22 юли 1947 г.

СРЕДНА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ

Средната продължителност на живот в Индия е 69 години, като:

67.4 години за мъжете

70.3 години за жените

ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ

79.8% хиндуисти; 14.2% мюсюлмани; 2.3% християни; 1.7% сикхи.

СТОЛИЦА

Ню Делхи (10 927 986 жители по данни от 2019 година).

ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ

Мумбай (12 691 836 жители); Бангалор (5 104 047 жители ); Хайдерабад (3 597 816 жители); Ахмедабад ( 3 719 710 жители); Ченай (4 328 063 жители), Колката (4 631 392 жители)  Данни от 2019 г. и не включват градовете от агломерациите. 

РЕКИ

Ганг е река в северна Индия и Бангладеш. Дълга е 2525 км. и извира от Хималаите, в индийския щат Утаракханд. Влива се в Бенгалския залив и има един от най-големите речни оттоци в света. Един от най-гъсто населените региони в света е водосборния басейн на река Ганг, където живеят око 400 млн. души. За хиндуистите тази река е свещена – почитат я като богиня и голяма част от индийското население разчита на водите й са всекидневните си нужди. Ганг се нарежда сред 5-те най-замърсени реки в света. Този й статут застрашава не само здравето на хората, но и популациите на много видове животни, както и на редкия гангски делфин. Програмите за почистване на реката се провалят поради корупция, некомпетентността на администрацията и закоравелите местни традиции.

Годавари е втората по дължина река в Индия, след Ганг, извира от западните Гати и се влива в Бенгалския залив. Дължината на реката е 1465 км, като на места тя е плавателна.

Ямуна извира от южните склонове на Хималаите и се влива в Ганг, като е и нейният най-голям приток. Дължината й е 1376 км. Водите на Ямуна са бистри и чисти, за разлика от жълтеникавите води на Ганг. Ямуна минава през редица градове, като някои от тях са Делхи, Агра, Матхура. На брега на реката е разположен и Тадж Махал.

Брахмапутра тече в Китай, Индия и Бангладеш. Тя е дълга 2896 км и извира от северните склонове на Хималаите, за да се влее в Бенгалския залив. Най-голямо приложение водите на реката намират в напояването. Брахмапутра е плавателна река в продължение на 1290 км. Тъй като има значителен пад на реката между началото и устието й, Брахмапутра има един от най-големите хидроенергийни потенциали в света. Въпреки това използването на водите й за производство на енергия е незначително.

Река Инд извира от връх Сингикабаб в Китай и минава и през Индия и Пакистан. Водите й се вливат в Арабско море. Реката е с дължина от 3180 км. в продължение на няколко столетия по течението на река Инд е минавал Пътя на коприната. Реката често причинява наводнения на околните региони, поради натрупването на наноси.

НАЙ-ВИСОК ВРЪХ

Кангчендзьонга (8586 м.), намира се в планината Хималаи. Той е най-високият връх в Индия и 3-ти по височина в света.

ОФИЦИАЛНИ ПРАЗНИЦИ

26 януари (Ден на републиката), 15 януари (Понгал (празник на благодарност за прибирането на реколтата). 13 април (Рама-навами (деня на появяването на Рама), 14 август (Кришна-янмарщими (деня на появата на Кришна), 15 август (Ден на независимостта), 2 октомври (Рожден ден на Махатма Ганди), 25 декември (Рождество Христово).

КУЛТУРА

Индийската култура е започнала своето хилядолетно развитие по времето на Ведическия период. В този "Период на свещенно знание" са положени основите на индуистката философия, литература и религия. Индиуистката философия се разделя на шест философски школи, в една от които е познатата днес методология за "разширяване" на съзнанието - Йога.

Културните ценности в Индия, като религиите, философията, кухнята, езиците, танците, музиката и филмите са много различни и характерни за всеки отделен район в страната. Днес цялото това разнообразие, приветства туристите в Индия и създава усещането за съвършенна симбиоза между различните идеали на индийския народ. 

Голяма част от индийската архитектура отразява древните местни традиции и вярвания, а по-съвременните сгради са повлияни от колониалния период на страната и характерните европейски архитектурни стилове не са рядкост. Днес в различните райони на страната могат да се видят сгради, храмове и жилища, типични само и единствено за конкретния район.

Първите литературни произведения в Индия са създадени през 1 500 г. пр.н.е. От XIV до XVIII век индийската литература се променя драстично под влиянието на поети като Кабир, Нанак и др. През следващите векове литературата се характеризира с по-свободен изказ, а през XX век е повлияна от Нобеловия лауреат по литература Рабиндранат Тагор, който от 8 - годишна възраст започва да пише стихове, а в по-зряла възраст оставя в наследство за следващите поколения и филофски есета в сборникът „Са̀дхана“.

Типична дреха в индийската култура е "сари", което в превод означава "дълго парче плат". Сари е дамска дреха състояща се само от една част, която се овива около тялото, като краят се премята през едното рамо и пада свободно. Дрехата в някой райони на Индия е пищно окрасена с мъниста и пайети. Мъжете носят подобна на "сари" дреха, наречена „доти“, която е по-къса. Тя също се завързва около кръста и се премята през рамото.

Индийската кухня е толкова разнообразна, колкото е разнообразна и страната сама по себе си. Характерна е с използването на многобройни съставки и ароматни подправки, техники за готвене и представяне на ястията, като всяко ястие разказва историята на района в който се приготвя. Голямото разнообразие на почви и климат в страната, определят и ежедневното меню в различните региони, като всеки предлага традиционни ястия приготвени с много любов и желание.

Кравата  за много индуисти, които съставляват близо 80 % от населението в Индия е свещено животно. В индуистката митология животното е изобразено като придружаващо няколко бога,  едни от които са Шива и Кришна. Свободно разхождащите се по улиците и кръстовища крави, са често срещани в цяла Индия, а индийците също вярват, че ако успееш да се докоснеш до нея, тя ще ти донесе късмет. Да нараниш или убиеш крава е немислим акт в индийското общество. Ако това обаче се случи, наказанията са крайни и не подлежат на обжалване.

Всеки щат в Индия може спокойно да бъде наречен отделна държава, която предлага на своите граждани и посетители безброй нови усещания и разнообразни вкусове, оставяйки трайни спомени за необятната индийска култура и традиции.

Българско посолство в Ню Делхи, Индия:

Адрес: 16/17 Chandragupta Marg, Chanakyapuri, New Delhi – 110 021
Телефон: +911 126 115 549
Факс: +911 126 876 190

Консулска служба:

Телефон на консулска служба: +911 126 115 551
e-mail на консулска служба: bgconsuldelhi@yahoo.com

Изхранване

,

Друга информация

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

ПРОГРАМА

ЕКСКУРЗИЯ В ИНДИЯ И НЕПАЛ

Индия е плетеница от завладяващи цветове и култури, историческо наследство, платно с архитектурни шедьоври и екстравагантнa палитра от кралско великолепие.

Тази земя на мъдреци и древни легенди е дом на вечния символ на любовта - Тадж Махал, приказни крепости и дворци на Раджастан, изумрудени плажове на Гоа и Керала, увенчани от Хималаите на север и заобиколени от океани на юг. Пълна с живот, спираща дъха и екстремна – това е Индия.

Непал е страна между Индия и Тибет, известна със своите храмове и хималайски планини, които включват и връх Еверест. Столицата Катманду има стар мазеподобен квартал, изпълнен с индуистки и будистки светилища.

Изключително място, което трябва да видите!

 

ПРОГРАМА

ДЕН 1: ПРИСТИГАНЕ В DELHI С ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ И ОТПЪТУВАНЕ ЗА АГРА - 205 KMS / 4 HRS

ДЕН 2: АГРА / ФАТЕХПУР СИКРИ / ДЖАЙПУР  236 KMS / 5 HRS

ДЕН 3: ДЖАЙПУР

ДЕН-4: ДЖАЙПУР / ДЕЛХИ 265 KMS / 5 HRS

ДЕН-5: ДЕЛХИ.

ДЕН-6: Полет DELHI / KATHMANDU

ДЕН-7: КАТМАНДУ.

ДЕН-8: КАТМАНДУ.

ДЕН-9: ОТПЪТУВАНЕ ОТ КАТМАНДУ

За повече информация: 

+359 899 993 083

 

ПОДРОБНА ПРОГРАМА

ДЕН 1: ЗАМИНАВАНЕ ОТ ЛЕТИЩЕ СОФИЯ 

Екскурзията ни в Индия и Непал стартира със среща на Летище София за полет до Делхи.

 

ДЕН 2: ПРИСТИГАНЕ В ДЕЛХИ

Пристигане на Международното летище в Делхи и отпътуване за Агра 205 км / 4 часа

Пристигане в Ню Делхи, столицата на Индия, където ще бъдете посрещнати от представител на нашия партньор по традиционен начин с гирлянди. Отпътуване за Агра.

Град Агра е основан през 16 век и бележи световната архитектурна карта на света с изграждането на Тадж Махал. Днес Агра се превърна в синоним на Тадж Махал, "олицетворение на любовта" и едно от най-красивите чудеса на света.

Пристигане в Агра и настаняване в хотел.

Следобедно посещение на Тадж Махал и крепостта Агра. Този следобед ставаме свидетели на сюрреалистичните гледки към Тадж Махал, искрящи в блестящите лъчи на индийското слънце. Влезте в този вечен символ на любовта и оценете сложните дизайни и симетрии, които се римуват като стихотворение, написано в мрамор. Тадж Махал е екстравагантен показ на любовта, изграден от Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал.

 

 

Освен това ще посетим великолепната крепост Агра, изградена в червен пясъчен камък, капсулирайки разкошни дворци и зали, и красиви градини.

Вечеря и нощувка в хотела в Агра

ДЕН 3: АГРА / ФАТЕХПУР СИКРИ / ДЖАЙПУР - 236 км / 5 часа

Закуска в хотела

Отпътуване за Джайпур. Посещение на дворцовия комплекс Фатехпур Сикри - короната на славата на архитектурното наследство на император Акбар. Построен в червен пясъчен камък, неговите многобройни дворци илюстрират творчеството на някогашните мугълски императори.

Джайпур - земя на Раджпутите, е изобилие от цветове, танци и традиционни изкуства и занаяти. Известен като "Розовият град", Джайпур е дом на прекрасна селекция от древни крепости и дворци. Един от най-добре планираните градове в Индия, Джайпур е построен в 9 правоъгълни сектора, символизиращи деления на Вселената, според индийската космология.

При пристигане в Джайпур съдействие за настаняване в хотела.

Вечеря и нощувка.

ДЕН 4: ДЖАЙПУР

Закуска в хотела

Сутрешно посещение на Амбър форт. Езда на слонове или изкачване с отворени джипове от зоната за паркиране до входа на Форта. По маршрута до Амбър Форт кратка спирка в Хава Махал - Двореца на ветровете.

Фото спирка в Хава Махал, двореца на ветровете. Този дворец се състои от дълги коридори и украсена фасада с безброй прозорци и екранирани балкони, специално построени за кралските жени, за да наблюдават шествията по главната улица на града.

 

Посещение на комплекса на Градския дворец, отразяващ архитектурното величие на Джайпур. Комплексът се състои от различни музеи, а част от двореца все още е кралската резиденция на Джайпурския Махараджа.

Посещение на Джантар Мантар, древната астрономическа обсерватория.

Вечеря и нощувка в хотела в Джайпур.

ДЕН 5: ДЖАЙПУР / ДЕЛХИ 265 км / 5 часа

Закуска в хотела

Отпътуване за Делхи и настаняване в хотел.

Делхи, столицата и силата на Индия, е разделен на две части - Стар и Нов Делхи. Заграденият Стар Делхи разказва историята на града, докато съвременният Нов Делхи отразява космополитното лице на Индия.

Вечеря и нощувка в хотела

 

ДЕН 6: ДЕЛХИ

Закуска в хотела

Ще открием историята и наследството на Стар Делхи, разхождайки се по оживените улици на Чандни Чоук. Ще се насладим на разходка с рикши, ще посетим Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия, както и Радж Гхат – мемориала на Махатма Ганди. Ще видим и великолепната Червена крепост.

Следобед, разгледайки Нов Делхи, ще посетим гробницата на Хумаюн, Кутаб Минар, прекрасен пример за индо-ислямска архитектура. Ще направим фото пауза до известния мемориал на войната - Индия гейт, ще посетим Гурудвара Бангла Сахиб, сикхстки храм. Освен това ще видим Президентството, Парламента и други правителствени.

 

Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕН 7: ДЕЛХИ / КАТМАНДУ

Закуска в хотела

Трансфер до международното летище Индира Ганди за полет до Катманду.

Indigo Air - 6E 31 (1140/1345) ИЛИ Indigo Air - 6E 33 (1325/1530)

Пристигане в Катманду. Трансфер до хотела.

Вечерта обиколка на Тамел.

Това е един от основните туристически центрове в Катманду, буден до късно през нощта. Той е почти централно разположен (само на 10 минути пеша от центъра), но напълно различен от останалата част на града. Тук могат да се намерят множество хотели, редици ресторанти и барове, книжарници, магазини за сувенири, интернет кафенета и др.

Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕН 8: КАТМАНДУ.

Закуска в хотела

Сутринта посещение на площад Дърбар Катманду и Swayamhbunath.

 

Площад Катманду Дърбар: Вписан като един от осемте места на културно световно наследство от ЮНЕСКО, площад Катманду Дърбар е струпване на древни храмове, дворци, дворове и улици, които датират от 12 и 18 век. Посещението на площад Дърбар включва емблемата на Живи богини, която признава приветствията на преданите от балкона на храмовата си резиденция, Кралския дворец Хануман Дока, историческото седалище на Бериги; великолепният храм Таледжу, извисяващ се на 40 метра. Столицата носи името си от гигантската пагода на Кастхамандап, за която се твърди, че е построена от едно дърво. Kasthamandap е разрушен при неотдавнашното голямо земетресение и ще отнеме известно време, за да бъде възстановен. Това е била отправната точка на социалните, религиозните и политическите дейности на града от царете на Мала.

Swayambhunath: Намира се на около 4 км западно от Катманду, твърди се, че е на 2500 години. Ступата, която формира основната структура, е съставена от плътно полукълбо от тухли и пръст, поддържащо високо коничен шпил, затворен от меден връх в позлата. Рисувани върху четиристранната основа на шпила са всички виждащи очи на бог Буда. Този хълм е мозайка от малки храмове Chaityas и пагоди. Той е един от най-светите будистки храмове в Непал и най-старият по рода си.

Следобед посещение на Патан.

Патан: на 5 км от Катманду Патан, известен също като Лалитпур е град на изобразителното изкуство, затворен с 4 ступи, за които се казва, че са построени през 3 век от н.е., от Император Ашока. Градът запазва голяма част от стария чар с тесните си улички, тухлени къщи и множество добре запазени индуистки храмове, будистки манастири (вихари) и паметници. Тук ще посетите храм Кришна в стил Шикахара, построен от крал Сидхи Наршинг Мала, Хираня Варна Махавихар - датиращ от 12 век, триетажната светиня, известна още като Златния храм. Екскурзия до тибетския лагер за бежанци и занаятчийския център също ще бъде направена, когато посетите Патан, където ще станете свидетели на ръчното тъкане на тибетски килими и създаването на метални статуи.

Вечеря и нощувка в хотела в Катманду.

ДЕН 9: КАТМАНДУ.

Закуска в хотела

Сутрешно посещение Бхактапур.

Bhaktapur: Кацнал на хълм с надморска височина 1401м, Bhaktapur или буквално градът на Dehatees, Bhadgaon, е основна туристическа дестинация. Намира се на 14 км източно от Катманду на магистрала Арнико, която води до китайската граница, все още недокосната от бързата урбанизация и е успяла да запази тухлените си павирани пътища, очарователни къщи от червена тухла и начин на живот, който се връща към средновековието. Тук ще посетите Nyatapola, посветен на тантрическата богиня, храм Bhairabh, посветен на Bhariav - бога на терора, площад Керамика, дворецът от 15 век от 55 резбовани прозорци, Golden Gate и т.н.

Следобед посещение на Pashupatinath и Boudhanath.

Пашупатинат: Разположен на 5 километра източно от град Катманду, храмът Пашупатинатх е един от свещените индуистки храмове, посветен на Бог Шива. Разположен сред красива природа на брега на свещената река Багмати, храмът, построен в стил пагода, има позлатен покрив и богато издълбани сребърни врати. На посетителите ще бъде разрешено да видят храма от източния бряг на река Багмати, тъй като като входът в храма е строго забранен за всички, които не са индуисти. Пашупатинат е центърът на ежегодното поклонение в деня на Шиваратри, който се пада през месец февруари/март. Предполага се, че храмът е съществувал 400 г. пр. Хр.

 

 

Буданат. Тази ступа, на осем километра източно от град Катманду, е една от най-големите по рода си в световен мащаб и една от най-внушителните забележителности в Катманду. Стои с четири чифта очи в четирите посоки на света, като следи за праведно поведение и човешки просперитет. Тази будистка ступа е построена от крал Ман Дев по съвет на богинята Мани Джоджини. Тя е изградена върху осмоъгълна основа, вградена с молитвени колела. Светилището е звънено от къщи на лами или будистки свещеници. Това е и центърът на тибетския будизъм.

 

Вечеря и нощувка в хотела в Катманду.

ДЕН 10: ОТПЪТУВАНЕ ОТ КАТМАНДУ ЗА СОФИЯ

Закуска в хотела. Хотелската стая може да бъде освободена в 12 часа на обяд

Програмата по екскурзията ни в Индия и Непал завършва с трансфер до летището в Катманду и отпътуване за България.

 

За повече информация: 

+359 899 993 083

ЦЕНА ОТ 2775 лева

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Доха – Ню Делхи – Катманду -  Доха – София с включени летищни такси ( 152 лв към 20.01.2020); 
 • 1 брой регистриран багаж 23 кг. ;
 • 1 брой ръчен багаж - 10кг;
 • Посрещане на летището и настаняване в хотел от англоговорящ представител на фирмата партньор;
 • Трансфери / разглеждане на забележителности / екскурзии / обиколки по посочената програма с климатизиран микробус (10-14 Pax) и голям автобус (15-32 Pax);
 • Рускоговорящ екскурзовод за по време на цялото пътуване;
 • 8 нощувки в двойна стая със закуска и вечеря;
 • Трансфер с електрически микробус от зоната за паркиране до входа на Тадж Махал и обратно;
 • Трансфер с електрически микробус от зоната за паркиране до входа на Fatehpur Sikri и обратно;
 • Езда на слон / изкачване с джип от зоната за паркиране до входа на Амбър форт / Джайпур;
 • Входни такси за обектите по програмата в Индия и Катманду - еднократно влизане;
 • Разходка с рикша в Стар Делхи – 2ма души в една рикша;
 • 1 Бутилка питейна вода на човек на ден;
 • Всички приложими понастоящем данъци върху хотели / транспорт, включително всички приложими държавни такси.
 • Водач от България при група от минимум 12 туристи

 

Цената не включва

 • Входна виза за Индия на стойност 25 USD + 40 ЛЕВА такса обработка (85 ЛЕВА); Таксата не подлежи на връщане, независимо от решението по заявлението;
 • Виза за Непал – 25 долара (заплаща се на летището в Катманду, необходимо е да разполагате с 2 снимки паспортен формат);
 • Самолетен билет Ню Делхи - Катманду- 293 лв. (подлежи на препотвърждение при резервация);
 • Бакшиши – 80 лева (заплащат се в България);
 • Напитки;
 • Разходи от личен характер;
 • 1 час планински полет, организиран от местни авиолинии, с гледки към величествените Хималайски върхове, включително Еверест – 230 евро
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.

 Услуги, различни от посочените по-горе, или такси за визи / всякакви допълнителни посещения, различни от споменатите.

За повече информация: 

+359 899 993 083

Хотели по програмата


Royale Residence

ИНДИЯ, Агра

Libra

ИНДИЯ, Джайпур

Rockland

ИНДИЯ, Делхи

Tibet

НЕПАЛ, Катманду

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.