• Автобус
  • 3дни / 2нощ.
  • Нощувка и закуска
  • 12.06.2020 - 13.11.2020

Екскурзия до Пела, Едеса, Кастория и о-в Ахил

ГЪРЦИЯ - Кастория

избери дата 07:00ч Централна автогара
2 възрастни
Дата
Хотел
Настаняване
Цена
Изберете
12.06.2020
дата на тръгване

14.06.2020
дата на връщане

ПОТВЪРДЕНА

Кастория
двойна стая
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 510
05.09.2020
дата на тръгване

07.09.2020
дата на връщане

ПОТВЪРДЕНА

Кастория
двойна стая
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 510
19.09.2020
дата на тръгване

21.09.2020
дата на връщане

ПОТВЪРДЕНА

Кастория
двойна стая
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 510
23.10.2020
дата на тръгване

25.10.2020
дата на връщане

ПОТВЪРДЕНА

Кастория
двойна стая
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 510
  • Отнема само 2 минути
  • Незабавно потвърждение
  • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Срокове и Условия
Анулация без неустойка до 31 дни преди датата на тръгване
Промени без неустойка до 20 дни преди датата на тръгване
Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 30 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
за Анулация до 15 дни преди Тръгване 100%

Полезно

  • валидна лична карта или задграничен паспорт;
  • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие;
  • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

Изхранване

Нощувка и закуска

Друга информация

Необходими документи:

лична карта;

деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители – нотариално заверена декларация, че са съгласни с пътуването на детето в чужбина. Необходимо е задължително паспорт за детето.

ПРОГРАМА

1 ден – Отпътуване в 7:00 ч. от Централна автогара: по маршрут: София – Кулата – Пела. Разглеждане на древната столица на Македонското царство. Посещение на музея и археологическите разкопки с останките от царския дворец и храмовете на Афродита, Деметра и Кибела. Отпътуване за Едеса – старобългарския град Воден, който не случайно е носил това име през вековете. Посещение на прочутите Воденски водопади, стария квартал на града с къщи от 19 и началото на 20 век, старата (българска) метрополия Св.Богородица от 14в. и новата гръцка метрополия. Отпътуване за Кастория. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.  

2 ден – Закуска. Пешеходна разходка и разглеждане забележителностите на Кастория – старобългарския град Костур – един от най-красивите градове в Гръцка Македония, който подобно на Охрид е разположен амфитеатрално на брега на едноименното езеро,  с тесни калдаръмени улички, с прочутите „големи“ възрожденски къщи от 18 и 19 век, с множество кожухарски работилници и магазини. Разглеждане на старинните византийски и старобългарски църкви – Св. Безсребърници от IX–X в., която впечатлява със своите стенописи, Св. Стефан с два етапа на изписване от IX и ХII вв. и др. църкви. Свободно време. Нощувка.

 

3 ден – Закуска. Отпътуване за остров Св. Ахил в малкото Преспанско езеро. Разглеждане руините на Самуиловия град Преспа и останките от катедралата Св. Ахил, където е бил погребан цар Самуил. Свободно време за обяд в ресторанта на местния хотел. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Хотели по програматаГЪРЦИЯ, Кастория

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.